Trei case s-au făcut scrum în Bucureşti. Focul ar fi pornit de la o magazie folosită de oamenii străzii

Data publicării:
pompieri

Un incendiu puternic a cuprins, miercuri seară, mai multe case dintr-un cartier al Capitalei. Este o zonă cu străzi înguste, ocupate în mare parte de autoturisme parcate. Cele 14 maşini de pompieri trimise la intervenţie au ocupat două străzi, dar asta doar după ce mulţi dintre cei care locuiesc din zonă şi-au mutat vehiculele. Oamenii din casele afectate de incendiu cred că flăcările au izbucnit dintr-o magazie folosită ca adăpost de oameni ai străzii.

Incendiul izbucnit pe strada Miercani din cartierul Bucureștii Noi, în nordul Capitalei, a cuprins trei case.

Mai mulţi bătrâni şi copii au fost ajutaţi de pompieri să plece din calea focului. Nimeni nu a fost rănit. Mai mulţi oameni care locuiesc în zonă au venit să-şi ajute vecinii.

Chiar mătuşa mea locuieşte pe strada cealaltă. Când am văzut incendiul, m-am dus repede spre casa ei. Arătau înfricoşător flăcările, dar când au venit mai multe maşini, s-a rezolvat problema”, a declarat un tânăr.

Locatarii din casele vecine presupun că focul ar fi pornit de pe o proprietate abandonată. Acolo se află o magazie în care se adăpostesc oameni au străzii. În ultimele zile, aceştia au făcut frecvent focul într-o sobă improvizată.

„Nişte oameni ai străzii sunt vai de capul lor şi nu ştiu ce improvizează. Și de la un foc, era numai în curtea lor, s-a format o vâlvătaie. A luat casa foc. După aia a început vântul şi era clar că o va lua şi pe asta. Am stat cu frică să nu o ia şi pe a mea, că e de lemn etajul”, a declarat o femeie.

„Nu a fost cu bubuitură. Am văzut flacăra, dar era târziu, se aprinsese deja”, a relatat un alt martor ocular.

Misiunea pompierilor a fost dificilă şi din cauza spaţiului mic prin care autospecialele îşi puteau face loc. Mai multe persoane au fost rugate să îşi mute maşinile parcate pe maginea străzii.

Tot miercuri seară, un alt incendiu s-a produs în cartierul Tineretului din Capitală. Un automobil parcat a luat foc, iar focul s-a extins rapid la alte trei maşini parcate în apropiere. Nu au fost victime. Au fost deschise anchete care vor stabili cauzele exacte ale celor două evenimente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri