Tudorel Butoi, despre fetița moartă: Nu exclud un psihopat. Nimic nu facem să-i identificăm, pentru a-i captura mai ușor

Data actualizării: Data publicării:
tudorel butoi
Tudor Butoi, prof. univ. dr., psiholog criminalist Foto: captură Digi24

Tudorel Butoi, psiholog criminalist a vorbit la Digi24 despre cazul fetiței de 11 ani care a fost găsită moartă pe un câmp, după ce în urmă cu 3 zile a dispărut după ce a ieșit de la școală. Butoi spune că poliția și-a făcut bine treaba. În plus, psihologul criminalist nu exclude existența unui psihopat, „din cei care se găsesc printre noi și călcăm pe ei ca pe dude” și pentru care „nimic nu facem pentru identificarea lor, pentru punerea lor în baze de date, pentru a putea fi identificați și capturați mai ușor”.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: Vă aflați într-o situație destul de complexă, ca și teritoriu, ca și dată și loc al dispariției, cu alte cuvinte polițiștii au acționat excepțional, cu purtătorul de cuvânt care ne-a îndestulat cu datele necesare pentru a înțelege despre ce este vorba și îl felicit, ca și pe colegii care în sfârșit au identificat cadavrul.

A pretinde acum că trebuia într-o oră să se întâmple treaba aceasta, înseamnă o chestiune de ipocrizie.

S-au mișcat forțe uriașe, Poliția și-a scos în ring toate dotările și iată că avem rezultat. Rezultatul acesta ne face să plecăm acum de la victimă către probeși către pretabilii făptuitori. Aici se va găsi un profil genetic, se face cercul de bănuiți, al făptuitorului. Dacă este vorba de crimă cu mobil sexual se va restrânge imediat la persoana care are profil genetic. Se identifică spermă sau alte lichide, dar mai avem mult până atunci.

Este vorba despre expertiza medico-legală care se va face asupra cadavrului și care ne va orienta pistele de lucru.

Se spune că sunt semne de violență, dar în 3 zile de când lipsește fata este posibil să fie și semne de violență create de animale sălbatice... Important este că fata, dintr-un mediu social, este găsită pe un câmp. Cine a adus-o, este un lucru pe care îl va lămuri investigația judiciară.

Nu exclud existența unui psihopat, unui bioinstinctual care se găsesc printre noi și călcăm pe ei ca pe dude, nimic nu facem pentru identificarea lor, pentru punerea lor în baze de date, pentru a putea fi identificați și capturați mai ușor.

Cam asta este opinia mea. Sunt bucuros de faptul că, iată, se pune în mișcare... Văd și revăd în mijlocul polițiștilor foști studenți care pun ca ipoteză de lucru dispariția de persoană cu suspiciuna de omor. Se comportă ca atare și iată că ajung la rezultate palpabile.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri