CAMION RĂSTURNAT. Ţuţuianu, despre cauzele accidentului

Data actualizării: Data publicării:
6064_inquamphotos_catalin_caciuc

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat, vineri, că el aşteaptă „să se pronunţe procurorii militari” în legătură cu motivele pentru care s-a produs accidentul din Argeș în care și-au pierdut viața trei militari. El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la declaraţia ministrului de Interne, Carmen Dan, potrivit căreia accidentul din Argeş s-ar fi produs din cauza frânelor stricate ale camionului militar. 

„Numai puţin... doamna Carmen Dan spunea că din declaraţia şoferului rezultă că...da... sau nu au mai avut frâne. Eu aştept, ca unul care am pregătire juridică la bază, să se pronunţe procurorii militari care investighează cazul”, a declarat Adrian Țuțuianu, care studii la Drept.

„Aseară a fost sesizat Parchetul Militar, s-au deplasat procurorii la locul incidentului. La Institutul de Medicină Legală din Piteşti au fost duşi cei trei decedaţi pentru autopsie. Concluziile privind cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul vor fi aduse la cunoştinţă publică atunci când vor exista date concrete”, a spus ministrul apărării.

El a precizat, la insistenţele jurnaliştilor, că aşteaptă „să se pronunţe procurorii militari” în acest caz şi că nu poate face alte declaraţii.

„Când vom avea concluziile de la procurorii militari, o să vă informăm cu privire la cauzele producerii accidentului”, a adăugat ministrul.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal privind accidentul din judeţul Argeş, în care a fost implicat un camion care transporta militari de la unitatea militară de vânători de munte din Câmpulung Muscel. Militarii se întorceau de la un exerciţiu. În urma accidentului, trei militari au murit şi alţi nouă au fost răniţi.

La locul incidentului s-au deplasat joi seară poliţişti criminalişti ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi procurori militari ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, sub coordonarea şefului Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au demarat cercetarea la faţa locului.

Cercetările la locul producerii accidentului continuă şi vineri.

(sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri