Un indicator „rutier” inedit i-a adus unui bărbat o amendă de 3.000 de lei

Data actualizării: Data publicării:
indicator1

Un om de afaceri din Satu Mare a găsit o modalitate inedită de a-şi face singur dreptate. Sătul de maşinile parcate în faţa sediului firmei sale, omul a amplasat un indicator, asemănător celor rutiere, pe care stă scris „Nu parcaţi! Pericol de pană”. Poliţiştii nu i-au apreciat însă iniţiativa aşa că bărbatul a fost amendat cu trei mii de lei.

De câteva zile, pe marginea unei străzi din Satu Mare şi-a făcut apariţia un indicator care nu se regăseşte în Codul Rutier, dar pe care stă scris următorul avertisment: „Nu parcaţi. Pericol de pană”.

Reporter: Aţi văzut indicatorul?
Șofer: Nu l-am văzut până acum, acum îl văd prima data! Nu parcaţi, pericol de pană. Ori chemi poliţia locală să dea amendă, ori… nu pui aşa ceva!
Bărbat: E o aberaţie curată şi deci… eu cred că e un abuz care… nu știu cine i-a permis să monteze aşa ceva!
Șofer: Mi se pare absurd!

Ineditul indicator a fost amplasat în zonă chiar de reprezentanţii unei firme de insolvenţă. Oamenii se plâng că nu puteau să intre în propria curte din cauza maşinilor parcate neregulamentar.

Reprezentant firmă: Deci aici parchează maşini, vine şi zice: „no, păi scuzaţi-mă”, iar eu trebuie să stau 20 de minute să ies. Deci pentru asta l-am pus!
Locatar din zonă: Am avut şi un conflict cu locatarii din casa asta acum ceva vreme. M-au ameninţat că am parcat în faţa casei lor.

De dimineaţă, poliţiştii au stat de vorbă cu administratorul firmei.

Agent șef Bogdan Paşcalău, IPJ Satu Mare: Cum să fie normal? Nu-i legal! Nu se pot monta decât cu avizul administratorului drumului care e Primăria şi cu avizul Poliţiei Rutiere.

Pentru că a încercat să își facă singur dreptate, bărbatul a fost sancţionat cu 21 de puncte amendă, adică puţin peste trei mii de lei şi a fost obligat să arunce indicatorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri