Un lider al unei uriașe rețele de contrabandă a fost prins când își făcea cumpărăturile la supermarket, în București

Data actualizării: Data publicării:
contrabandist

Era căutat de poliţiştii din toată ţara, dar îşi făcea liniştit cumpărăturile într-un hipermarket din Capitală. Este povestea unui membru al celei mai mari reţele de traficanţi de tutun descoperite în ultimii ani în România, care a reuşit să scape de perchezițiile de acum o săptămână, la care au participat peste 500 de poliţişti. A fost prins de un ofiţer care era tot la cumpărături, în timpul liber.

-De câte ori aţi fost citat?

-De două ori, dacă nu mă înşel.

-De două ori. De ce nu v-aţi prezentat?

-Am fost plecat, acuma m-am întors în Bucureşti. Acum o oră jumătate.

-Aţi fost plecat, da? Vă aduc la cunoştinţă că s-a emis mandat de aducere.

Pe numele bărbatului înconjurat de mascaţi era emisă o alertă la nivel naţional. Este bănuit că face parte dintr-o uriaşă reţea de traficanţi de ţigări care importa, cu ajutorul Poştei, tutun de contrabandă din Bulgaria.

Peste 500 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru destructurarea reţelei. Între ei aproape 200 de mascaţi de la forţele speciale, pentru că mulţi dintre contrabandiştii vizaţi au fost cercetaţi şi chiar condamnaţi pentru violenţe.

Unul dintre lideri nu a fost găsit la percheziţii, aşa că a fost dat în urmărire.

Ofiţer de la Poliţia Economică: În urma unor indicii cum că acesta se afla într-un spaţiu public, un magazin, întrucât eram din echipa care cunoştea foarte bine semnalmentele individului, am confirmat că este acesta, după care cu ajutorul unei echipe SIAS am reuşit să îl imobilizăm.

Ghinionul suspectului a fost că poliţistul care a dat alarma, care era şi el la cumpărături în timpul liber, a fost avertizat de o sursă.

Ofiţer de la Poliţia Economică: Indiciul care ne-a condus către el a fost acela că în parcarea din faţa magazinului se afla o maşină care aparţinea şi era folosită de membrii familiei acestuia.

Câteva sute de persoane sunt cercetate în ancheta uriaşă de contrabandă cu tutun. În ultimele săptămâni, poliţiştii au făcut o sută de percheziţii şi au descoperit peste o mie de colete în care era tutun importat din Bulgaria, dar care era trimis în jumătate de ţară, pentru prelucrare în fabrici clandestine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri