Un mort și un rănit, în urma unui incendiu în Afumați

Data actualizării: Data publicării:
Interventie SMURD-pompieri, accident, raniti

O persoană  a murit și o alta este rănită, în urma unui incendiu care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la un depozit de marfă din Afumați, județul Ilfov.

ACTUALIZARE 16:00 După mai multe ore de anchetă poliţiştii au stabilit şi identitatea persoanei decedate. Este vorba despre un tânăr de 35 de ani, fără adăpost.

Incendiul a izbucnit în jurul orei două dimineaţa, la un depozit plin de mărfuri din comuna Afumați. Flăcările au fost atât de violente încât, într-o oră, totul s-a făcut scrum. Pentru că structura metalică a halei se putea prăbuşi oricând, pompierii nu au putut intra în interior decât după răsăritul soarelui. Au găsit un cadavru în clădire. O altă persoană, paznicul clădirii, a ajuns la spital. Nici măcar paznicul, revenit la locul incendiului după ce a primit îngrijiri medicale, nu ştia cine ar putea fi victima decedată.

La câteva ore de la izbucnirea incendiului, în zonă au ajuns şi câţiva dintre patronii care aveau produse depozitate în hală.

25 de echipaje de la pompieri şi SMURD au intervenit la incendiu. Nu au reuşit să salveze depozitul, dar au oprit focul înainte ca acesta să se extindă la clădirile din apropiere.

După aproape 7 ore de la anunţarea incendiului pompierii spun că flăcările au fost lichidate. Acum este misiunea criminaliştilor de a face cercetarea la faţa locului. Acţiunea lor însă este una periculoasă. Clădirea este din structură metalică, a fost grav afectată şi există în orice moment risc de prăbuşire.


 

Persoana decedată a fost găsită în interiorul depozitului și deocamdată nu a fost identificată.

Persoana rănită a fost transportată la Floreasca și este în stare stabilă.

Apelul la 112 care semnala incendiul a venit la ora 2:00. S-a intervenit cu peste 25 de echipaje de pompieri. Suprafața afectată de incendiu are peste 2.000 de metri pătrați. Depozitul, construit pe o structură metalică, adăpostea diverse mărfuri, de la fructe-legume, la electronice. Structura sa de rezistență este afectată.

Flăcările au fost atât de violente încât totul s-a făcut scrum într-o oră. Pentru că structura metalică a halei se putea prăbuşi oricând, pompierii nu au putut intra imediat în interior. Când au putut face verificări, au găsit un bărbat mort. O altă persoană, paznicul clădirii, a ajuns la spital.

În urma verificărilor a fost găsită o persoană carbonizată în una dintre staţiile depozitului şi o altă persoană, un bărbat de 30 ani, ca urmare a expunerii la fum a fost transportată de o ambulanţă SMURD la Spitalul Floreasca”, a declarat Adrian Marin, reprezentant ISU Ilfov.

Imediat după izbucnirea incendiului, în zonă au ajuns şi câţiva dintre patronii care aveau produse depozitate în hală.

La sosirea primelor echipe de pompieri, incendiul se manifesta generalizat, la întregul depozit. Având în vedere pericolul de prăbuşire a alementelor de construcţie s-a acţionat perimetral pe toate laturile clădirii, fără să pătrundem în interior”, a explicat Adrian Marin.

Incendiul a fost localizat la timp, astfel încât focul nu a ajuns și la clădirile din apropiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri