Un nou protest la Guvern: „REZIST”

Data actualizării: Data publicării:
protest rezist guvern_ciprian muntele
Foto: Ciprian Muntele

Dimineața de miercuri a început cu un protest față de cabinetul Grindeanu. Două persoane au scris „REZIST” în stratul proaspăt de zăpadă, în fața Guvernului. Astăzi sunt așteptate noi manifestații.

protest rezist guvern_ciprian muntele
Foto: Ciprian Muntele

Fotografia postată de Ciprian Muntele s-a viralizat pe Facebook. Două persoane au scris „REZIST” în stratul nou de zăpadă, un cuvânt văzut des pe pancartele din stradă. Mii de persoane au apreciat-o și au redistribuit-o pe conturile lor.

Astăzi urmează a noua zi de proteste antiguvernamentale, cauzate de adoptarea Ordonanţei 13.

În ciuda frigului, mii de oameni au ieşit aseară în stradă, atât în Capitală cât şi în ţară, să ceară plecarea Guvernului. Spun că nu au încredere în anunţul premierului Sorin Grindeanu, precum că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi va da demisia sau va fi destituit.

Au fost în jur de 7.000 de persoane marți seară în București și alte 3.000 pe străzile din Cluj-Napoca. La Sibiu, manifestanţii au încins o horă cât piaţa centrală de mare, în timp ce la Iași nici măcar ninsoarea nu i-a descurajat pe cei o mie de protestatari.

Alte câteva mii de persoane au protestat în Baia Mare, Braşov, Constanţa, Bacău, Galaţi, Craiova, Timişoara, Arad și Oradea.

Bucureștiul și 12 județe se află miercuri dimineață sub cod galben de polei. În unele zone, stratul de zăpadă a atins 10 centimetri.

Citiți și Ordonanța 13 ar putea intra în vigoare. Totul depinde de Parlament

De alfel, astăzi, guvernul Grindeanu dă piept cu prima moţiune de cenzură. 123 de senatori şi deputaţi de la PNL şi USR au depus moțiunea "Guvernul Grindeanu - Guvernul sfidării naţionale. Nu legalizaţi furtul în România", pentru că guvernanţii au modificat pe ascuns Codul penal prin ordonanţă de urgenţă, pentru a-i scăpa de probleme penale pe mai mulţi politicieni.

Parlamentarii PMP au anunţat că vor susţine la vot moţiunea, în timp ce membrii UDMR au anunțat că se vor abține de la vot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri