Polițistul care a împușcat două persoane a fost reținut

Data actualizării: Data publicării:
politisti, masina de politie_fb politia romana (1)

Ofiţerul DIPI din Piteşti care aseară a împuşcat o femeie şi a rănit un un politist de la Ordine Publică, după ce iniţial a incendiat apartamentul în care locuia cu chirie, avea toate testele psihologice la zi. Este prima concluzie a anchetatorilor care cercetează acum motivele care l-au determinat pe bărbat sa recurgă la gestul extrem.

Ofiţerul de poliţie a fost reținut pentru tentativă de omor calificat.

Incidentul a fost provocată de o ceartă între poliţistul de la DIPI si soţia sa, în urma căreia bărbatul a dat foc apartamentului în care locuia cu chirie.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a început să tragă în momentul în care la locul incendiului au sosit echipaje ISU și ale poliției.

Când i-a văzut pe oamenii legii, agresorul a scos pistolul și a tras, la întâmplare, nouă focuri de armă. Un polițist de la Ordine Publică a fost nimerit în zona capului, iar proprietara apartamentului în care locuia ofițerul DIPI a fost rănită la un picior.

Inițial s-a spus că femeia rănită ar fi fost soția sa.


 

Bărbatul din imagine este ofiţer în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. Scandalul a început când un incendiu a izbucnit azi-noapte în apartamentul în care acesta locuieşte cu soţia şi fiica sa.

„Ardea în una dintre încăperi o canapea, un calculator, un televizor. Colegii mei au lichidat incendiul destul de repede după care la momentul în care făceau cercetarea au auzit mai multă gălăgie pe scara blocului și au încercat să se autoevacueze”, a spus maiorul Cristian Bărbescu de la ISU Argeș.

Proprietarul apartamentului începuse să tragă cu pistolul în toţi cei de faţă.

L-am văzut cu pistolul, ştiam că este înarmat. A mai avut altercaţii în parc. Cred că au fost șase focuri”, a povestit o martoră.

După ce poliţistul a golit un încărcător, jandarmul care era in spatele acestuia l-a imobilizat. Agresorul, soţia acestuia şi un poliţist de la Ordine Publică au ajuns la spitalul judeţean Argeş, răniţi de gloanţe.

„În camera de gardă au ajuns trei pacienți, victime unei agresiuni, agresorul cu traumatism la o mană, altă victimă cu traumatism cranio cerebral prin împușcare cu o plagă de patru centimetri fără leziuni osoase. Cealaltă victimă cu plagă la genunchi”, a spus medicul Cristina Țuculeanu de la UPU Argeș.

Cazul a fost preluat de Procuratură. Poliţistul agresor nu a vrut să facă nicio declaraţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri