Un selfie aproape mortal

Data publicării:
selfie

O fotografie era să-i coste viaţa pe 4 adolescenţi din Craiova. Tinerii s-au urcat pe un vagon care nu mai era în circulaţie, aflat în Triajul CFR, şi au fost electrocutaţi de linia de înaltă tensiune. Pompierii şi paramedicii au reuşit să-i coboare abia după ce întreaga reţea electrică a fost complet descărcată de curent.

Cei patru băieţi au 13 şi 14 ani. Prietenii lor spun că nu e prima dată când se urcă pe trenuri ca să-şi facă poze.

„Am fost o dată cu ei, dar în Valea Roşie, la „Trenul Pierdut", dar acolo n-a fost nimic, n-am păţit niciunul nimic,” povestește o prietenă a tinerilor.

De data asta însă era să-i coste viaţa. Trenul pe care s-au urcat era oprit sub linia de înaltă tensiune unde, la 27.000 de volţi, adolescenţii au fost prinşi într-un aşa-numit arc electric. Unul dintre ei, un băiat de 14 ani, a fost ars pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului. A stat acolo mai bine de o oră până ce pompierii au reuşit să-l dea jos.

A durat ceva timp până linia de înaltă a fost întreruptă şi am putut să intervenim. Cred că a avut 50-60 la sută arsuri. Conştienţi toţi,” precizează plt. adj. şef Gabriel Docea, ISU Dolj.

Victima a escaladat vagoanele de marfă dezafectate, dorind să-şi facă fotografii cu telefonul. Moment în care s-a produs un arc electric, copilul fiind electrocutat, acesta rămânând imobilizat pe vagon,” spune insp. principal Cătălin Dochia, purtător de cuvânt IPJ Dolj .

Toţi cei patru adolescenţi au fost duşi la spital pentru îngrijiri medicale. Poliţiştii de la Transporturi Feroviare au deschis o anchetă penală in rem, se cercetează doar fapta, nu o persoană anume. Infracţiunea investigată este vătămare corporală din culpă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri