Urmări după ce mascaţii au năvălit peste doi pensionari nevinovaţi

Data actualizării: Data publicării:
politisti mascati foto politia romana facebook 05 08 2015-2

După ce membri ai familiei au fost loviţi sau ameninţaţi cu arma de mascaţii care i-au dat buzna în casă, un profesor din Bucureşti aşteaptă să i se facă dreptate. Oamenii legii şi-au cerut scuze, dar şefii lor fac acum anchetă pentru a afla cine-a fost de vină. Procurorul general al României vrea, la rândul său, să afle dacă procurorul care coordonează ancheta şi-a făcut treaba.

Imaginile apărute în presă, cele filmate de poliţişti în timpul descinderii, dar şi actele care indicau adresa exactă trebuiau la care trebuiau să ajungă mascaţii sunt acum verificate de şefii celor care nu au stat prea mult pe gânduri şi au intrat peste locatarii unui apartament dintr-un bloc din Capitală.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române: „Conducerea Poliţiei Române a dispus o analiză a celor întâmplate în cadrul descinderilor care au avut loc pe data de 15 februarie”.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus efectuarea unui control având ca obiect verificarea modalității de supraveghere a cercetării penale, inclusiv în ceea ce privește coordonarea activității de efectuare a perchezițiilor”, a comunicat Ministerul Public.

Poliţiştii căutau o femeie bănuită de înşelăciune. Aveau informaţii că se află la acea adresă, deşi proprietarul apartamentului susţine că le-ar fi spus oamenilor legii în mai multe rânduri că habar nu are cine e respectiva.

Când şi-au dat seama că au greşit, anchetatorii i-au ridicat pe oameni de pe jos şi au dat să plece.

În urmă cu un an, unor poliţişti gorjeni care intraseră peste câteva femei le-a luat mai bine de două ore să se convingă că au greşit adresa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri