Metrorex ar putea limita accesul călătorilor în stații pentru a evita aglomerația

Data actualizării: Data publicării:
alta Aglomeratie metrou pompieri 110117 (3)

Mai multe stații de metrou din Capitală au fost aglomerate miercuri în urma ninsorii abundente. În stațiile Unirii, Victoriei, Universitate sau Gara de Nord, peroanele și căile de acces au fost neîncăpătoare, călătorii  fiind nevoiți să aștepte minute bune până să urce în trenuri.

alta Aglomeratie metrou pompieri 110117 (1)

ACTUALIZARE. Reprezentanții Metrorex anunță că, pentru dirijarea călătorilor în stațiile cu un trafic crescut, respectiv Piața Unirii și Piața Victoriei 1 și 2, a fost solicitat și s-a primit sprijinul Poliției Metrou. Totodată, pentru a evita asemenea situații, compania spune că ar putea limita accesul în stații.

Informăm călătorii că, pentru siguranța transportului și evitarea supraaglomerării pasajelor de trecere, în special la stațiile de corespondență, pentru perioade scurte de timp, este posibilă limitarea accesului în stații, în fața validatoarelor și la nivelul peronului”, au precizat reprezentanții Metrorex.


 

Ninge necontenit de aseară şi în Capitală, iar drumul spre serviciu a fost în această dimineaţă o adevărată provocare pentru mulţi bucureşteni. Ca să nu stea să deszăpezească maşina şi să o ia la pas prin zăpadă, foarte mulţi oameni au ales să meargă cu metroul. 

Pe peroane, dimineaţă a fost mai agomerat pe ca de obicei, asta chiar dacă şcolarii au rămas şi astăzi acasă. Imaginile pe care tocmai le-ați văzut ne-au fost trimise de un telespectator Digi24.

aglomeratie metrou Unirii 110117 (1)
aglomeratie metrou Unirii 110117 (1)

Metrorex a transmis că au fost mobilizați peste 100 de angajați pentru a deszăpezi zonele de acces în stațiile de metrou. Compania a ținut să precizeze că scările din pasajele subterane de la Universitate şi Obor, nu aparţin şi nu sunt gestionate de către Metrorex.

De asemenea, compania a atras atenția că pentru a se evita supraaglomerarea pasajelor de trecere „în special la staţiile de corespondenţă, pentru perioade scurte de timp, este posibilă limitarea accesului în staţii, în faţa validatoarelor şi la nivelul peronului.”

Alte măsuri pentru diminuarea supraaglomerării peroanelor sunt:

·  evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează un trafic mare de călători, iar infrastructura şi instalaţiile aferente nu permit o dispersare optimă a călătorilor (Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei, Dristor);

·   suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor.

 


Vă reamintim că, dacă întâmpinaţi probleme din cauza zăpezii sau a gerului, puteţi lua legătura cu noi pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteți contacta și telefonic, sau ne puteți trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizați numele și locul din care le transmiteți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri