VIDEO | Imagini cu hoții care au aruncat în aer un bancomat din București

Data actualizării: Data publicării:
bancomat1

Avem primele filmări de pe camerele de supraveghere care au surprins jaful de la un bancomat din Bucureşti, de acum două zile! Se vede cum hoţii introduc material explozibil în ATM, pentru a-l putea detona.

O explozie a avut loc, duminică noaptea, la sediul unei bănci din Bucureşti, de pe bulevardul Theodor Pallady. Nu s-au înregistrat victime.

Bancomatul a fost distrus, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere şi furt calificat. Din primele informaţii, persoane necunoscute au distrus un bancomat şi au sustras bani. Prejudiciul nu a fost încă stabilit.

IGPR a transmis că primul caz de acest gen s-a înregistrat în România în luna octombrie 2018, iar de atunci şi până în prezent, la nivel national au fost înregistrate, în total, 6 cazuri de distrugere şi tentativă de furt calificat şi 3 cazuri de distrugere şi furt calificat.

„Acest mod de operare este unul importat din alte state ale Uniunii Europene, unde au fost comise fapte de acest gen, în ultimii ani. Din datele existente, a reieşit faptul că, în comiterea unor astfel de infracţiuni în statele europene sunt implicaţi şi cetăţeni români, întrucât autorităţile din aceste state au probat activitatea infracţională a unor grupuri de români ( ex. – Austria şi Spania). În cazurile înregistrate în România, poliţiştii desfăşoară cercetări, în cadrul unor dosare penale, sub supravegherea procurorilor de caz şi cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române”, a transmis IGPR.

Sursa citată a precizat că, în instrumentarea cazurilor, se cooperează, la nivel european, cu Europol şi au avut loc mai multe întâlniri de lucru cu autorităţile din Spania, Italia, Franţa, Germania şi Austria, în cadrul cărora s-a realizat un schimb de bune practici.

„Precizăm faptul că, în cadrul activităţilor desfăşurate pentru documentarea cazurilor din Timiş ( distrugere şi tentativă de furt) şi Arad ( distrugere şi furt), a fost probată activitatea infracţională a unei grupări infracţionale, iar membrii acestei grupări au fost deja reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv, iar la acest moment sunt trimişi în judecată. Totodată, din cercetări s-a stabilit că sunt mai multe grupuri infracţionale care au comis aceste fapte, iar la acest moment, se desfăşoară activităţi pentru documentarea activităţii infracţionale a acestora”, a mai transmis IGPR.

Tototdată, sursa citată a precizat că în urma verificărilor efectuate, nu a rezultat folosirea substanţei cunoscute cu denumirea de TATP (Triacetonă-Triperoxid) - ,,Mama lui Satan” în cazurile înregistrate în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri