VIDEO Incendiu periculos la Sibiu. Proprietarul depozitului a fost amendat

Data actualizării: Data publicării:
incendiu sibiu

Un incendiu a izbucnit, vineri seară, la un depozit de uleiuri folosite, vopsea pe bază de apă şi recipiente sub presiune goale aflat în municipiul Sibiu.  În apropierea depozitului se aflau locuințe, iar oamenii au fost sfătuiți să-și izoleze ferestrele și să stea în case. Pompierii s-au luptat cu flăcările toată noaptea și abia sâmbătă dimineața au reușit să lichideze incendiul, după nouă ore.

ACTUALIZARE ORA 18:00 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu l-a amendat cu 5.000 de lei pe patronul depozitului cu substanţe periculoase care a luat foc vineri noaptea, pentru „exploatarea instalaţiilor/echipamentelor/aparatelor fără protecţie corespunzătoare faţă de materialele şi substanţele combustibile”.

Potrivit ISU Sibiu, sursa probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu a anunţat că a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, în urma incendiului.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), viaţa sibienilor nu a fost pusă în pericol prin acest incendiu, nefiind o poluare cu substanţe peste normele admise.

Depozitul de substanţe periculoase se află la marginea municipiului Sibiu, într-o zonă locuită. Au ars peste 80 de tone de substanţe, potrivit şefului ISU. Pompierii au intervenit în urma unui apel la 112. Depozitul nu era păzit la momentul izbucnirii incendiului, susţine şeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu.


ACTUALIZARE ORA 9:10  Reprezentanţii ISU Sibiu au anunțat că incendiul de la depozitul de uleiuri folosite şi vopsea din municipiu a fost lichidat, relatează News.ro.

Aproximativ 200 de pompieri acţionau sâmbătă dimineaţă pentru stingerea incendiului de la depozitul de uleiuri folosite şi vopsea din municipiul Sibiu. Flăcările au cuprins aproape 2.600 de metri pătraţi. Populaţia din zonă a fost sfătuită să se izoleze în locuinţe cu geamurile închise.

Un incendiu uriaș a izbucnit vineri noapte la marginea orașului Sibiu, unde în jurul orei 22:00 s-au văzut primele flăcări în curtea unui depozit de uleiuri și vopseluri uzate și alte subsatanțe puternic inflamabile. În scurt timp, flăcările au cuprins materialele depozitate, iar focul nestăvilit se vedea de la kilometri depărtare. Peste 200 de pompieri au luptat întreaga noapte cu focul și ca să poată ține flăcările sub control, au chemat în ajutor colegii din cinci județe. Din fericire nu a fost nici o victimă, doar pierderi materiale și pericolul de poluare. 

Înainte cu câteva minute de ora 22:00, vecinii care locuiesc la ieșirea din Sibiu spre Mediaș, au auzit bubuituri și pocnete mai ceva ca la Revelion. Oamenii au ieșit la porți și au văzut flăcările care se extindeau din ce în ce mai mult în curtea de peste drum. Au sunat de îndată la pomieri.

Vecinii de la blocurile care sunt lângă curtea depozitului spun că de ani de zile în acest perimetru de mai bine de 3 hectare se strâng mii de butoaie, mase plastice, baterii de mașină și alte materiale inflamabile, toate depozitate la întâmplare. Oamenii au făcut numeroase plângeri către autorități, dar spun că nimeni nu i-a băgat în seamă.

În timpul cât au acționat pentru stingerea incendiului, autoritățile i-au sfătuit pe cei care locuiesc în zonă să se îndepărteze de focarul incendiului, din cauza riscului de poluare cu fumul fum rezultat din arderile substanțelor depozitate. Pentru a evita inhalarea gazelor, oamenii au fost rugați să țină ferestrele închise și să nu iasă afară. Ofițerii Gărzii de Mediu vor avea de lămurit dacă depozitul funcționa cu toate autorizațiile necesare și dacă era asigurat.

Pompierii și polițiștii încă cercetează cauzele care au dus la producerea incendiului.

Citiți și:  Ce povestesc martorii despre incendiul devastator de la Sibiu

ACTUALIZARE SÂMBĂTĂ, ORA 7:00 S-au produs mai multe explozii, dar nu există victime și a fost îndepărtat pericolul extinderii focului, a declarat la Digi24 un reprezentant al ISU Sibiu. Circa 200 de pompieri acționează în prezent pentru stingerea focului, iar incendiul e pe cale de a fi lichidat.

ACTUALIZARE SÂMBĂTĂ, ORA 4:30 Incendiul de la depozitul de uleiuri folosite şi vopsea din municipiul Sibiu se manifestă pe aproape 2.600 de metri pătraţi. Arde în continuare cu flăcări violente şi fum dens, populaţia din zonă fiind sfătuită să se izoleze în locuinţe cu geamurile închise. La faţa locului intervin pompieri din judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara, Vâlcea şi Mureş şi s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al ISU SIbiu, Cristina Criveanu, a anunţat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că trei sute de pompieri din judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara, Vâlcea şi Mureş intervin la incendiul produs la un depozit de uleiuri folosite şi vopsea din municipiul Sibiu. De asemenea, sunt zeci de autospeciale, dar şi echipaje medicale. 

„În sprijinul lor sunt jandarmi, IPJ Sibiu, angajaţi ai Poliţiei Locale, Agenţiei de Mediu, ai Aeroportului, ai Primăriei Sibiu, Gărzii de Mediu, Apă Canal, Delgaz Grid, Electrica”, a transmis Cristina Criveanu. 

Până în prezent nu au fost înregistrate victime, dar incendiul se manifestă în continuare violent, cu degajări mari de fum. 

„Rugăm cetăţenii să se îndepărteze de focarul incendiului, având în vedere poluarea produsă de fumul degajat, urmare a arderii substanţelor. De asemenea, recomandam celor din vecinătatea zonei afectate să ia măsuri, fie de adăpostire în locuinţe cu geamurile închise, fie de părăsire a zonei”, a mai declarat Cristina Criveanu. 

Potrivit acesteia, s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la faţa locului pentru a analiza situaţia, întrucât sediul operatorului economic la care se manifestă arderea se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 2.600 de metri pătraţi. Cea mai mare parte a acestei suprafeţe a fost afectată de incendiu. 

Incendiul a izbucnit, vineri seară, şi se manifestă la un depozit de uleiuri folosite, vopsea pe bază de apă şi recipiente sub presiune goale, aflat la ieşirea din municipiul Sibiu către Mediaş. 

Circulaţia în zonă a fost complet restricţionată, fiind notificate Romatsa şi Aeroportului din Sibiu pentru atenţionarea zborurilor, având în vedere fumul dens degajat.


Știrea inițială:

Şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă intervin pentru lichidarea acestuia, iar din primele informaţii reiese că nu sunt victime, anunţă ISU Sibiu.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă ale instituţiei intervin la un incendiu produs în municipiul Sibiu, pe Calea Şurii Mari, la un depozit de uleiuri folosite, vopsea pe bază de apă, recipiente sub presiune goale (spray).

Primele informaţii arată că nu au fost semnalate victime.

Potrivit ISU Sibiu, s-a luat măsura închiderii circulaţiei în zonă.

În prezent, se lucrează pentru localizarea şi limitarea efectelor incendiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri