VIDEO. Jurnaliști Digi24, agresați de jandarmi. Mărturia reporterului Cristi Popa

Data actualizării: Data publicării:
popa

Reporterul Cristian Popa şi operatorul Cristi Ban au fost bruscaţi şi gazati vineri seară, deşi reporterul avea microfonul Digi24 în mână, stătea lângă o maşină cu sigla postului şi încerca să le explice oamenilor legii că reprezintă presa. La final, explicaţia jandamilor este însă halucinantă. „Nu am fost atenţi", îi spune unul dintre jandarmi, care completează apoi: „Vă recunosc de la televizor, ştiu cine sunteţi”.

Cristi Popa a povestit ce s-a întâmplat vineri seară:

Doi jandarmi s-au apropiat de noi. Este momentul în care am sesizat această mișcare a lor, că au deviat spre noi. Atunci am ridicat microfonul, în încercarea de a ne face văzuți. Colegul meu, Cristi Ban, avea camera ridicată. Strigam la ei că suntem jurnaliști.

La un moment dat, unul dintre jandarmi vine cu un baston, cred. Nu a fost o lovitură violentă, mi l-a pus undeva în zona gâtului, împingând cu mâna dreaptă. Cu mâna stângă, același jandarm îl luase de mână pe colegul meu care filma și a început să tragă de noi. Am continuat să strig că suntem de la presă. Nu ne venea să credem! Nu credeam că lucrurile vor degenera și vor ajunge aici.

Apoi un alt jandarm, cu o butelie cu gaz, a pulverizat un jet. Eram la un metru, un metru și jumătate distanță de el. Am zis: Gata, până aici ne-a fost.

Mai multe detalii despre cele petrecute vineri, în fișierele video atașate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri