VIDEO. Live pe Facebook din duba Poliției. „Am fost răpiți pentru că suntem născuți vii”

Data publicării:
suveran bv
Premio alla carriera a Ermanno Olmi conferito dall'associazione "Amici di Piero Chiara"

Un şofer din Braşov a ajuns la Spitalul de Psihiatrie, după ce poliţiştii l-au găsit în trafic conducând o maşină cu numere de înmatriculare inventate. Explicaţiile lui i-au convins pe oamenii legii că omul suferă de o afecţiune psihică. La spital, i-au sărit în ajutor patru persoane, membre ale aceluiaş grup care nu crede în valabilitatea actelor oficiale. Au fost şi ele duse la Poliţie şi amendate.

Totul a început luni după amiaza, când un poliţist aflat în drum spre serviciu a văzut, în trafic pe o stradă intens circulată din Braşov, un autoturism cu numere de înmatriculare bizare. Şoferul a fost oprit de un echipaj de Poliţie Rutieră. Explicaţiile i-au convins pe poliţişti să îl ducă pe bărbat la Spitalul de Psihiatrie. La scurt timp, aici şi-au făcut apariţia prietenii lui.

Cele patru persoane au intrat neautorizate în secția de urgențe a Spitalului de Psihiatrie. a fost nevoie de intervenția unui echiaj de polițiști și jandarmi pentru ca aceste patru pers să fie conduse la cea mai apropiată secție de poliție”, relatează Claudiu Loghin, jurnalist Digi24.

Unul dintre cei patru bărbaţi a transmis in direct pe Facebook, chiar din maşina Poliţiei, drumul până la Secţie.

„Împotriva voinţei noastre, am fost răpiţi de Poliţia Română. Pentru că suntem oamenii vii, născuţi vii şi vor să facem ceva cu dânşii la sectia 2”, spunea bărbatul.

„Cele patru persoane au fost conduse la secţia 2 de poliție, iar ulterior au fost sancționate contravențional la legea 61 pentru tulburarea liniștii și ordinii publice”, spune Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Membrii acestui grup, cunoscut poliţiei, contestă actele oficiale, precum certificatele de naştere sau certificatele de înmatriculare ale vehiculelor; şi recunosc drept unic act oficial Certificatul constatator al născutului viu.

„Persoane care au o frică de autoritate în sensul în care se tem că o astfel de putere, să îi spune mai mare, i-ar putea face rău şi de asemenea putem vorbi de alte persoane care îşi duc viaţa de o manieră speculativă în sensul în care ei se cred superiori celorlalţi şi modul de trai este prin a primi anumite foloase de la ceilalţi fără ca neapărat să li se cuvină”, spune Ioana Toma, psihoterapeut.

Până acum, 17 persoane au depus la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Braşov cereri pentru eliberarea unor duplicate ale propriilor Certificate constatatoare ale născutului viu. În februarie, poliţiştii din Gorj au mai făcut dosar penal unui altfel de şofer, depistat în trafic la volanul unei maşini cu numere de înmatriculare improvizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri