VIDEO. Metoda „capac”. Cum transportă contrabandiștii țigări cu TIR-ul

Data publicării:
tigari ascunse in tir metoda capac - politia de frontiera

Peste 240.000 de pachete cu țigări au fost găsite de polițiștii de frontieră și vameșii din Halmeu ascunse într-un TIR prin metoda „capac”. Țigările, de proveniență ucraineană, erau ascunse într-un automarfar care transporta tocătura de lemn din Ucraina în România, informează Poliția de Frontieră.

Încărcătura a fost descoperită luni, în jurul orei 00:30, la punctul de trecere a frontierei Halmeu, jud. Satu Mare. Pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Sorin F., în vârstă de 45 ani, însoţit de Victor F. de 34 ani, ambii domiciliați pe raza județului Maramureș, s-au prezentat conducând un automarfar marca Volvo, care tracta o semiremorcă marca Reisch, ambele înmatriculate în România. Din primele verificări s-a constatat faptul că șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, tocătură de lemn din Ucraina.

Câinele specializat în detectarea tutunului a semnalat ceva în neregulă la remorcă. Polițiștii și lucrătorii vamali au făcut un control amănunțit și astfel au fost descoperite ascunse aproximativ 249.000 de pachete (498 de baxuri) de țigări marca Marble și Jing-Ling de proveniență ucraineană. Baxurile de țigări erau ascunse sub tocătura de lemn pe care cele două persoane intenționau să o introducă în țară, conform documentelor prezentate pentru controlul de frontieră.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul DIICOT Maramureș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri