Vremea în weekend. Temperaturi în scădere și ploi în majoritatea regiunilor - avertizare nowcasting

Data publicării:
GettyImages-56260646

La noapte vor fi averse cu tunete şi fulgere, mai ales în vestul şi nord-vestul ţării. Vântul va avea intensificări în deltă şi pe la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade Celsius.

În Capitală, cerul va fi variabil la noapte, iar vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 12 grade Celsius.

Mâine, vremea se va răci şi va fi instabilă în vestul, nordul şi centrul ţării, unde vor fi ploi posibil abundente, şi descărcări electrice. În restul teritoriului astfel de fenomene îşi vor face apariţia pe spaţii mici, spre seară, iar temperaturile se vor menţine ridicate. Vor fi condiţii de grindină, iar vântul se va intensifica din când în când. Maximele zilei vor fi cuprinse între 15 şi 27 de grade.

În Bucureşti, mâine, vremea va fi caldă, cu o maximă de până la 26 de grade Celsius. Norii vor fi puţini până spre seară, când este posibil să cadă şi câţiva stropi de ploaie. Vântul va sufla în general moderat, iar presiunea aerului se va menţine la valori scăzute.

Vremea se va menţine instabilă şi în zilele următoare. Ploile de vară, cu tunete şi fulgere, vor cuprinde treptat toată ţara, mai ales după-amiaza şi seara. Izolat se vor strânge cantităţi de apă mai însemnate şi va cădea grindină. În aceste condiţii, temperaturile vor scădea sub valorile obişnuite în această perioadă.

Informare de vreme rea, în această după-amiază (click pentru detalii)

ANM a emis o informare de vreme rea valabilă de astăzi de la ora 18:00 până la ora 21:00. În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină.

Astfel de fenomene îşi vor face apariţia la începutul intervalului îndeosebi în sud-vestul ţării şi la munte, în noaptea de joi spre vineri (12/13 mai) în majoritatea regiunilor, iar vineri (13 mai) cu precădere în Moldova, Maramureş şi în zona montană. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

Pe parcursul zilelor de sambătă şi duminică, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în regiunile intracarpatice, la deal şi la munte.

Avertizarea este valabilă în județele Timiș, Arad, Bihor, Harghita, Vrancea, Vaslui, Galați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri