Experimentul unui bucureștean: Câte grade are apa din calorifer și ce temperatură ar trebui să aibă

Data actualizării: Data publicării:
gigacalorie caldura calorifer scumpiri sursa foto digi24

Experiment inedit în apartamentul unui bucureştean. Florin Tiugă locuieşte în sectorul 6, în cartierul Drumul Taberei, într-un apartament de 3 camere, şi a vrut să vadă câte grade are apa din calorifer.

A descoperit astfel că apa din calorifer are o temperatură de 38 de grade, în timp ce în casă sunt doar 19-20 de grade Celsius. În opinia sa, este mult prea puțin, în condițiile în care are un copil în vârstă de șapte luni.

Iar legislația îi dă dreptate. Potrivit lui Gabriel Dumitrașcu, fost președinte al Consiliului de Administrație al RADET, un ordin al Ministerului Sănătății din 2014 prevede că agentul termic intrat în sistemul de încălzire al unui apartament trebuie să asigure un confort termic nu mai mic de 20 de grade, cu o indicație de 22 de grade pentru baie, camera de locuit.

„Există un ordin al ANRE, există un contract între asociațiile de locatari și RADET și acolo există o specificație: nu mai puțin de 55 de grade, între 55 și 60 de grade și doar în cazuri extreme, limita ar fi atins 50 de grade pe o perioadă scurtă”, a spus Dumitrașcu.

El a adăugat că bucureștenii care nu căldură în acești parametri pot cere despăgubiri.

„Există o prevedere în regulament și există o prevedere în contractul cadru care permite tuturor să se întoarcă împotriva furnizorului de energie termică – nu mai e RADET acum, este Termoenergetica, și să solicite despăgubiri, compensații, pentru lipsa de energie termică”, a spus el la Digi24.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri