Gest simbolic: Steagul UE a fost adus de la Bruxelles, după ce a lipsit din fotografia de grup a guvernului Dăncilă

Data publicării:
steag ue vama bors 1

Protestatarii din mişcarea "Rezist", care se opun schimbărilor din Justiţie ce pot slăbi lupta anti-corupţie, fac lanţ uman pentru a aduce steagul Uniunii Europene de la Bruxelles la Bucureşti. Ei sunt deranjaţi de faptul că drapelul a lipsit din fotografia de grup pe care au făcut-o la învestire miniştrii Cabinetului Dăncilă şi vor să ducă simbolul european la Guvern.

Un cuplu de români stabilit în Germania a adus drapelul Uniunii Europene până la vama Borş. De acolo a fost preluat de membrii mişcării "Rezist", cărora li s-a părut nepotrivită absenţa steagului din poza de grup a noului guvern PSD.

Gestul acesta a fost necugetat sau a avut o semnificație, că România se îndepărtează de valorile Europene. Noi ne-am gândit să aducem un steag de la Bruxelles și să îl ducem din mână în mână până la Bucureşti”, a spus Sorin Bobiș, protestatar din Cluj.

După scandări de zeci de minute la vama Borş împotriva PSD, membrii mişcării "Rezist" au pornit în coloană spre centrul oraşului Oradea. Cei mai rezistenţi au făcut la pas traseul de 20 de kilometri.

Europa este în noi, atacul împotriva justiției, care de un an se desfășoară de către monstruoasa coaliție PSD-ALDE, nu o să închidă gura acestor oameni”, a spus Vasile Dumitriu, Asociația Oradea Civică.

Drapelul Uniunii Europene va ajunge la Bucureşti de marţi într-o săptămână şi va fi predat la Palatul Victoria.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri