Hoții de lemne vor fi prinși mult mai ușor, de acum încolo

Data publicării:
lemne de foc

În lupta cu hoţii de lemne care defrişează pădurile din Bucovina, Garda Forestieră Suceava şi-a dotat maşinile de intervenţie cu camere video. Asta pentru a putea proba mult mai uşor infracţiunile, dar şi pentru a-i verifica pe angajaţi.

În momentul în care se începe un control la circulație materialului lemnos, camera merge non-stop. Datele respective, de pe cardul care înmagazinează informațiile, se descarcă ulterior și se predă instituției”, afirmă Cristinel Duca, consilier superior Garda Forestieră Suceava.

Toate cele 24 de mașini ale Gărzii Forestiere Suceava au astfel de camere care înregistrează toate acțiunile inspectorilor. Au costat 5.000 de lei. Autorităţile susţin că reprezentau o necesitate.

Au existat cazuri și personal m-am confruntat cu o situație de genul acesta în care persoane care transportă material lemnos fără documente legale, fie încearcă să fugă de la fața locului, fie încearcă să forțeze trecerea pe lângă mașina gărzii”, spune Mihai Gășpărel, șef Garda Forestieră Suceava.

Sunt foarte importante deoarce cu ajutorul lor putem demonstra și proba ulterior săvârșirea de contravenții. Odată înregistrată acțiunea de oprire și de verificare a transportului nu mai putem fi contestați”, spune Bogdan Galanton, consilier Garda Forestiera Suceava.

Sunt foarte utile în sensul că inclusiv pentru protecția noastră. Sunt o grămadă de cazuri de agresiune la adresa personalului silvic”, afirmă Cristinel Duca, consilier superior Garda Forestieră Suceava.

Camerele mai joacă un rol. Cu ajutorul filmărilor este verificat şi comportamentul angajaţilor.

Garda Forestieră Suceava supraveghează pădurile din cinci județe. Suceava, Botoșani, Neamț, Iași și Bacău. Adică peste 2,1 milioane de hectare de pădure.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri