Iulian Fota, noul şef al Colegiului Naţional de Informaţii

Data actualizării: Data publicării:
iulian fota jds 1

Conferenţiarul universitar Iulian Fota, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu, a fost numit la conducerea Colegiului Naţional de Informaţii.

Prezent la ceremonia de deschidere a noului an universitar la Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”, Eduard Hellvig a anunţat că instituţia "se află în faţa unui moment care este tratat ca un nou început". "Un moment pentru care conducerea Serviciului a implementat un set de modificări de substanţă la nivel de selecţie, personal, proceduri, control şi îndrumare academică, în vederea recâştigării unei reputaţii care în ultima perioadă a avut de suferit. Procesul va fi unul care va cere timp şi energie, însă era absolut necesar să fie demarat neîntârziat", potrivit unui comunicat al SRI.

În cuvântul adresat, directorul SRI le-a transmis studenţilor faptul că profesia pentru care se pregătesc este una în care "comportamentul etic este o componentă esenţială". "Responsabilităţile apasă atât pe umerii tinerilor din Academie, cât şi pe cei ai conducerii SRI, instituţie care mai târziu îi va integra în operaţiuni şi parteneriate în care corectitudinea este un element cheie", a spus Hellvig.

Odată cu începutul noului an universitar, conducerea Academiei a fost schimbată, informează instituţia. Astfel, profesorul universitar Adrian Ivan este noul coordonator al activităţii Şcolii Doctorale din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, iar conferenţiarul universitar Iulian Fota, fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, este noul director al Colegiului Naţional de Informaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri