Jurnalistă străină: Două milioane de români lucrează la noi. Ne îngrijorează ce se întâmplă în țara voastră

Data publicării:
jurnalista italia

Protestele antiguvernamentale şi anti-PSD au continuat pentru a patra zi la rând în Piaţa Victoriei. 3.000 de oameni au ieşit, din nou, în stradă, pentru a-şi striga nemulţumirile.

„Jos penalii! Fără penali!” au strigat oamenii fluturând un uriaș steag european.

Manifestanţii care au fost şi la protestul de vineri erau încă marcaţi de incidentele din acea zi.

„Pentru mine aia a fost sărbătorirea Centenarului. Erau oameni din toată lumea, toată ţara. N-au făcut decât să ne-o strice din ură”, spune o tânără.

„Te umpli de furie când vezi că, nefăcând nimic, fiind pașnic, sunt împotriva ta. Dau cu lacrimogene. Puteau să-i extragă pe cei provocatori. Cum să-ţi baţi joc de toţi oamenii ăia frumoşi care erau aici?” se întreabă o femeie.

„Am admirat curajul celor din jurul meu. N-am văzut frică, ci indignare, și mai multă furie, dar nu frică. Senzaţia mea a fost că cei cărora le era frică au fost jandarmii”, spune o altă femeie.

„Cel mai tare mă nemulțumește că oameni fără mari capabilități, fără studii superioare, care n-au demonstrat nimic au ajuns sa conducă ţara și să ia decizii pentru toți”, explică un tânăr.

Şi presa străină s-a arătat interesată de protestele începute vineri. Jurnalişti din Italia şi Bulgaria au venit în Piaţa Victoriei ca să relateze despre mitingurile antiguvernamentale.

Opinia publică din Italia este foarte îngrijorată în legătură cu ceea ce s-a întâmplat, în aceste zile, în România. Suntem aici pentru a înţelege motivele protestelor anticorupţie. În Italia, cred că sunt două milioane de cetăţeni români, care lucrează din greu în ţara noastră. Pentru noi este important să înţelegem ce se întâmplă în ţara dumneavoastră”, spune Maria Magarik, jurnalistă din Italia.

Prezenţa jandarmilor în Piaţa Victoriei a fost mult mai discretă faţă de zilele precedente, iar protestul s-a încheiat fără incidente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri