140.000 de semnături, depuse la Parlament împotriva modificărilor la Legile Justiției

Data publicării:
senat petitie declic - inquam ganea

O petiţie semnată de peste 140.000 de persoane a fost depusă la picioare parlamentarilor. Marmura de pe holul principal al Senatului României a fost acoperită cu hârtiile pe care sunt imprimate numele celor care susţin petiţia. Documentul susţine independenţa Justiţiei.

Câţiva membri ai unei asociaţii civice au venit în Parlament să le transmită aleşilor un mesaj scris din partea a peste 140.000 de români. S-au folosit de podeaua Senatului.

„Le cerem domnilor parlamentari să nu voteze Legile Justiţiei după ce se vor reîntoarce evident de la CCR”, a spus Luminiţa Dejeu.

„Avem încredere în schimb în Comunitatea Europeană, avem încredere în Departamentul de Stat, dar nu avem încredere în nişte oameni care vor să schimbe pe repede înainte Legile Justitiei”, a adăugat Antoniu Bumb.

Şi senatorii Opoziţiei au un mesaj pentru reprezentanţii puterii.

„Cred că ar trebui să le citească. Poate îsi găsesc rude sau prieteni. Măcar să se abţină de acum încolo că urmează şi Codurile Penale”, a declarat Gabriel Ionaşcu, senator PMP.

Printre semnatari sunt şi aleşi ai USR.

Oameni care se pun cu semnăturile lor la nivelul solului, iată pe unde trecem aici cu toţii înainte să intrăm să facem legile. Mi se pare o formă supremă de protest”, a declarat Vlad Alexandrescu, senator USR.

Senatorii Puterii, în schimb, nu văd protestul cu ochi buni.

„Suntem putini mai circumspecţi. Unde există acele semnături? Aicea este un pavaj tipărit. De unde le-aţi luat din pagini nationale, din cartea de telefon?”, a spus Radu Preda, senator PSD.

„O sută cât aţi zis dumneavoastră de semnături nu înseamnă... că toată lumea e de aceeaşi părere”, a adăugat Adrian Ţuţuianu, senator PSD.

Protestatarii că nu se vor opri aici.

Vor urma sesizări şi către preşedintele Iohannis”, a spus Roxana Pencea Brădăţan.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri