Afaceri macabre la Ambulanța Cluj-Napoca

Data publicării:
cimitir

O afacere cinică şi, mai ales, ilegală, la Serviciul de Ambulanţă Cluj-Napoca. Un medic de la Serviciul de Ambulanţă Cluj-Napoca a fost prins în flagrant în timp ce primea 600 de lei de la administratorul unei firme de servicii funerare. Era comisionul doctorului pentru că le-a convins pe rudele unei persoane decedate să apeleze la acea companie.

Anchetatorii spun că, după fiecare deces pronunţat la Serviciul de Ambulanţă, un medic îndruma rudele pacientului către o anumită firmă de servicii funerare. Serviciul nu era însă gratuit.

Ofiţerii DGA au organizat un flagrant delict chiar în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca. Un medic de la Serviciul de Ambulanță a primit 600 de lei de la administratorul unei firme de pompe funebre pentru a-l recomanda familiilor îndurerate.

„Vom cerceta acest caz din punct de vedere al eticii, fiind vorba de o faptă personală. Voi întruni comisia de etică și de disciplină să vedem ce putem face cu... sau de ce s-au întâmplat aceste fapte”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță Cluj.

Înţelegerea dintre medic şi angajaţii firmei se derula după reguli clare, spun investigatorii.

Mita era între 400 și 800 de lei, iar banii erau dați chiar în cimitir, după ce persoana decedată era ingropata. Acum, la sediul firmei nu mai e nimeni, iar pe ușă a fost pus lacătul, transmite corespondentul Digi24.

Medicul prins în flagrant, administratorul firmei de pompe funebre şi un angajat al acesteia sunt acum sub control judiciar pentru 60 de zile. Acuzaţiile sunt de luare şi dare de mită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri