Alexander Adamescu, eliberat pe cauțiune. Va fi monitorizat printr-un dispozitiv electronic

Data publicării:
alexander adamescu captura

Alexander Adamescu a fost audiat ieri de un judecător din Westminster, care a decis eliberarea pe cauțiune. Garanția financiară este „considerabilă”, spun surse judiciare, dar nu a fost precizată suma la care se ridică aceasta.

Magistratul a mai decis ca Alexander Adamescu să se prezinte de trei ori pe săptămână la o secție de poliție din Londra și să poarte în permanență un dispozitiv electronic - o brățară de picior - prin care autoritățile pot vedea în orice moment unde se află acesta. 

Alexander Adamescu a fost reţinut luni la Londra, în baza unui mandat de arestare european, emis de judecătorii români. El a fost ridicat chiar de la o conferinţă unde se pregătea să le vorbească jurnaliştilor străini despre abuzurile unui mandat european de arestare.

În România, Alexander Adamescu este acuzat de corupţie, iar procurorii încearcă, de câteva luni, să îl audieze.  

Avocatul său, Cătălin Breazu, anunța ieri că o instanţă din Londra a decis punerea în libertate a lui Alexander Adamescu, până când va fi judecată cererea de extrădare depusă de autorităţile de la Bucureşti, unde a fost emis un mandat de arestare în lipsă pe numele acestuia.

Cererea de extrădare va fi judecată în 23 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri