Anchetă Hexi Pharma: Polițiștii ridică documente de la RENAR și trei spitale din București 

Data publicării:
hexi pharma sediu site-9

Anchetatorii vor ridica documente legate de contracte pentru furnizarea de substanţe biocide încheiate de spitale cu alte societăţi, urmând să se verifice dacă s-a respectat legislaţia privind achiziţiile publice.

De asemenea, astăzi vor fi ridicate de la sediul RENAR mai multe documente, iar o echipă de polițiști va ridica de la punctul de lucru al firmei Hexi Pharma din Mogoşoaia alte acte cerute de procurori pentru a fi folosite în anchetă.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunţat, în 13 mai, că procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de „participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor".

PÎCCJ a anunţat, marţi, că vor fi făcute două expertize, respectiv constatări tehnico-ştiinţifice asupra produselor Hexi Pharma.

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, pe directorul general Flori Dinu şi mai mulţi angajaţi ai firmei au fost audiaţi săptămâna trecută.

Procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a declarat că au fost impuse termene şi se lucrează într-un ritm susţinut în dosarul dezinfectanţilor folosiţi în spitale, iar expertizele care au fost dispuse la „un institut românesc” vor avea valoare probatorie.

Judecătoria Sectorului 5 a hotărât, în 16 mai, ca Hexi Pharma să nu poată începe, timp de două luni, procedura de dizolvare sau lichidare, să nu înstrăineze activele, să nu diminueze capitalul social şi să nu facă niciun fel de transferuri băneşti sau plăţi, cu excepţia salariilor şi a plăţilor la utilităţi, în această perioadă fiind interzisă orice vânzare de produse biocide.

Citiți și: 
Informările SRI privind dezinfectanții. Reacția autorităților: „Nu am primit, nu-mi amintesc”
Scandalul dezinfectanților. SRI a trimis 500 de informări la președinție, Guvern, Parlament și autoritățile locale
Hexi Pharma are datorii de 20 de milioane de euro. O parte din bani - facturi neachitate către offshore-uri care ar fi controlate tot de Dan Condrea 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri