Augustin Lazăr: Scandal există în jurul DNA. Este o instituție de elită

Data actualizării: Data publicării:
Kovesi si lazar.

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat marți dimineață, înainte să intre în sediul CSM, că există un scandal, însă nu în DNA, ci în jurul institutției. El a mai spus că DNA este o instituție de elită, iar acest scandal îi avantajează pe cei care doresc lupta anticorupție.

Procurorul general a spus că nu a fost încă înștiințat oficial că va fi verificat de Inspecția Judiciară, așa cum a anunțat ieri ministrul Justiției.

„Nu am primit nicio înștiințare. Altă întrebare”, a spus Lazăr, adăugând că Ministerul Justiției are dreptul să ceară o asemenea verificare.

„Nu mă tem de nimic. Ministerul Public e o instituție puternică, echilibrată, care își face datoria în conformitate cu legea”, a precizat el.

Întrebat despre scandalul cu procurorii din DNA care acuză abuzuri, Augustin Lazăr a răspuns că nu există un scandal în DNA.

„Scandal există în jurul DNA. Există un bruiaj, un zgomot mediatic deosebit de interesat, care ar vrea să găsească vulnerabilitățile unei instituții de elită a Ministerului Public, vulnerabilitățile și posibilele radicalizări ale unor persoane, care, sigur, ar putea avea anumite frustrări acumulate. Dar vă asigur că DNA e o instituție de elită, în care UE a investit bani mulți, are corp de elită ca și întreg Ministerul Public și DNA își va clarifica în zilele următoare toate problemele pe care le are. Scandalul e în jur, este produs - nu dezinteresat - de anumite canale media. Evident, avantajează pe cei care doresc oprirea luptei anticorupție”, a declarat procurorul general al României.

„Am văzut că în media și-au dat cu părerea mulți, dar puțini știu lucruri esențiale. Detectorul de minciuni e un dispozitiv pentru a verifica sinceritatea. Nu reprezintă o regină a probațiunii, dar poate să-l ajute pe cel care face verificările să determine dintr-un cerc mai larg de suspecți încotro ar trebui să meargă investigația”, a mai spus Augustin Lazăr.

O parte a scandalului ar urma să primească astăzi un răspuns. Secţia de procurori a CSM dezbate solicitarea de revocare a doi magistraţi ai DNA - Doru Ţuluş și Mihaela Moraru Iorga. Laura Codruţa Kovesi le reproşează conduită incompatibilă cu calitatea de procuror anticorupţie. În acelaşi timp, şefa DNA este vizată de mai multe sesizări depuse la Inspecţia Judiciară de procurorii în cauză şi de ministrul Justiţiei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri