Augustin Lazăr: Nimeni n-ar trebui să pună mai presus sentimentele lui decât respectarea legii

Data actualizării: Data publicării:
lazar

Augustin Lazăr îşi doreşte un nou mandat la conducerea Ministerului Public. Procurorul general a anunţat că îşi va depune candidatura, în cadrul procedurii deschise de Tudorel Toader, cel care a cerut de două ori revocarea sa. Marți dimineață, procurorul general a declarat că sentimentele nu trebuie puse mai presus de lege.

Augustin Lazar: Aici n-ar trebui să discutăm despre sentimente, aici discutăm despre capacitatea de a conduce eficient această instituție, nimeni nu ar trebui să pună mai presus sentimentele lui decât respectarea legii, respectarea unei proceduri legale în curs, și interesul de a avea la conducerea instituțiilor statului român oameni care cunosc proferional despre ce e vorba, care sunt experimentați și care trebuie să producă eficiență în activitatea managerială pe care o au.

Funcția de procuror general va deveni vacantă începând cu data de 28 aprilie 2019, când se încheie actualul mandat al lui Augustin Lazăr. Conform legii, acesta are dreptul la două mandate.

Ministrul Justiţiei a declanşat în 14 martie procedura de selecţie pentru noul procuror general. Candidaturile pot fi depuse până la 28 martie, ora 17:30, procedura de selecţie urmând să se încheie în 5 aprilie.

Anul trecut, Tudorel Toader a declanșat procedura de revocare a procurorului general în octombrie 2018. Procedura nu s-a finalizat, în condițiile în care există un proces pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, prin care Lazăr a cerut suspendarea raportului de evaluare întocmit de ministrul Justiției, pe baza căruia Tudorel Toader a solicitat președintelui Klaus Iohannis revocarea lui Augustin Lazăr. CSM a dat aviz negativ acestui raport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri