Avocatul lui Bogdan Olteanu: „E convins de nevinovăția sa, merge cu fruntea sus”

Data publicării:
160810 dna bogdan olteanu DNA 00 INQUAM Alexandru Busca
Inquam Photos / Alexandru Busca

Bogdan Olteanu este suspectat de DNA că a primit un milion de euro mită de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu pentru a-l numi în funcţia de guvernator al Deltei Dunării pe Liviu Mihaiu.

Întrebat de cât timp se află fostul viceguvernator, Bogdan Olteanu după gratii, avocatul acestuia a declarat că din momentul în care l-au ridicat polițiștii. „Aseară, după cum ştiţi, era aşteptată decizia Înaltei Curţi. Târziu spre noapte a venit decizia un pic suprinzătoare. Nu avem ce comenta. Asta a fost convingerea magistraţilor şi s-au administrat probele şi procurorul anchetator şi-a prezentat motivele pentru care solicită admiterea contestaţiei DNA şi implicit arestarea preventivă. Noi am susţinut că măsura controlului judiciar e mai mult decât suficientă raportat la situația de fapt şi probele existe la dosar. Din nefericire magistraţii au constatat că se impune admiterea contestaţiei DNA.”

„Realmente nu ştiu, din punctul meu de vedere, nu ca avocat a lui Bogdan Olteanu, ca profesionit, nu ştiu ce poate determina un judecător, pe baza unor astfel de probe, ca să dispună arestarea. Din acest moment vom încerca să demontăm acuzaţiile DNA-ului şi să aducem contraargumente. Și anchetatorii să ajungă la concluzia că nu se impune trimiterea în judecată. Soluţia de ieri e pe cât de halucinantă pe atât de dură, nu e o înfrângere, a pierdut doar o bătălie. Sperăm ca Bogdan Olteanu să obţină victoria, să își poată dovedi nevinovăţia”, arată Constantin-Florin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu.

În legătură cu modul în care a primit fostul viceguvernator vestea, avocatul acestui a spus că poate doar intui. „Orice om care aşteaptă alături de familie o astfel de veste, nu poate fi bucuros. A fost bulversat, el şi familia lui. Nu ştiu când a venit vestea, a venit târziu. Eu am aflat după ce lucrurile s-au întâmplat. Când a venit poliția la uşă cu mandatul, nu a fost cel mai fericit om. Dar are un psihic puternic şi e convins în nevinovăţia sa, motiv pentru care merge cu fruntea sus înainte.” 


Citiți și:

Bogdan Olteanu a demisionat. PNL vrea să desemneze viitorul viceguvernator BNR

De ce a fost reținut de DNA viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu și Attila Korodi, audiați la DNA

VIDEO. Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, adus la instanţa supremă cu propunere de arestare preventivă

DNA anunță reținerea lui Bogdan Olteanu: A solicitat și primit un milion de euro și sprijin electoral

Trimis în arest la domiciliu, Bogdan Olteanu confirmă că demisionează din conducerea BNR

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri