Basarabean jefuit de 12.000 de euro, la Spitalul din Bistrița. Două angajate au fost reținute

Data actualizării: Data publicării:
basarabean jefuit

Trei angajaţi ai Spitalului Judeţean din Bistriţa, suspectaţi de furt, au fost luaţi pe sus de mascaţi. Păgubitul este un tânăr basarabean, care acuză că a rămas fără 12.000 de euro, după ce a ajuns împușcat de șase ori la UPU. 

Actualizare 9:00. Două angajate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, o femeie de serviciu şi o angajată de la Registratură, au fost reţinute pentru 24 de ore.


Principalii suspecţi sunt un brancardier, o femeie de serviciu şi o angajată de la Registratură. Anchetatorii au efectuat marți percheziții la Spitalul Județean Bistrița și la domiciliile acestora.

Cei trei sunt acuzați că au furat 12.000 de euro de la Vadim Malogolovenko, un bărbat de 31 de ani cu cetățenie basarabeană și ucraineană, împuşcat în localitatea Cepari, în urmă cu o săptămână și jumătate.

Tânărul susține că în noaptea în care a fost împușcat avea asupra sa suma de 12.000 de euro, care ulterior nu i-a mai fost înapoiată de către angajații spitalului.

„Am primit un mandat de percheziție domiciliară pentru trei dintre angajații de la Unitatea de Primiri Urgențe. Este vorba despre furt calificat, sunt cercetați pentru furt calificat. Este vorba despre (n.r. păgubitul) pacientul care a fost împușcat, acesta a reclamat că i s-a sustras o sumă de bani. Organele de cercetare ne-au solicitat înregistrările, pentru că în UPU este absolut tot monitorizat și înregistrat. Noi le-am pus la dispoziția organelor competente, iar aceștia urmează să își facă treaba. Din câte am înțeles este vorba despre 12.000 de euro. Plângerea a fost făcută de către cetățeanul păgubit. El a reclamat că s-a întâmplat chiar când a ajuns în UPU. Când a venit atunci împușcat, a spus că a avut la el o sumă de bani. Acum nu pot să vă spun mai multe, că eu nu am văzut banii”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Surse din anchetă spun că ideea de a-l fura pe fotograf ar fi fost a brancardierului.

Vadim Malogolovenko, un fotograf de 31 de ani cu dublă cetățenie moldoveneasco-ucraineană, a fost împușcat în data de 14 aprilie, în localitatea Cepari. Acesta a fost găsit plin de sânge de un agricultor care își ara terenul. Fotograful fusese împușcat de șase ori și, se pare, călăul său ar fi încercat și să îl spânzure.

Sursa: Digi24, bistriteanul.ro

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri