Băsescu, la Curtea de Apel București: Trebuie să mă apăr. Avem puncte de vedere diferite, eu și CNSAS

Data publicării:
traian-basescu-proces-cnsas

Traian Băsescu a declarat, joi, la Curtea de Apel București unde se judecă dosarul cu CNSAS, că nu a fost colaborator al fostei Securități, așa cum a susținut în repetate rânduri. „Trebuie să mă apăr”, a mai spus fostul președinte.

„Nu îl comentez (procesul, n.r.), trebuie să mă apăr. Avem puncte de vedere total diferite, eu și CNSAS, ne va împăca un al treilea, judecătorul. (...) Hai să vedem procesul”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, la sosirea la Curtea de Apel București.

Băsescu a mai precizat că o decizie a instanței în defavoarea sa îi va afecta imaginea: „Categoric, categoric!”

Întrebat dacă a fost colaborator al fostei Securități, fostul șef al statului a spus: „Nu, am declarat tot timpul că nu”.

Pe 29 mai, Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat la Secţia Contencios Administrativ Fiscal dosarul deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care cere stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu.

În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, studiată de Mediafax, se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

Sursa: Digi24, Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri