C. P. Tăriceanu, după înregistrările cu șefa DNA: Ne întrebăm câți oameni au fost deferiți justiției incorect

Data actualizării: Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu, la Jurnalul de seara (2)

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a declarat luni, că în opinia lui, din înregistrările cu șefa DNA reiese că se face o justiție bazată pe cantitate și nu pe calitate, cum ar trebui. Codruța Kovesi ar fi spus în înregistrare că „de cinci săptămâni nimeni nu a învinuit pe nimeni în DNA”.

„Este o vânătoare de figuri politice importante care să creeze impact media și să amplifice percepția devaforabilă a României de corupție generalizată și insatisfacția că a scăzut numărul cazurilor care au fost deferite justiției. Se face o justiție nu calitativ, nu bazată pe lege, nu bazată pe fapte, ci pe cantitate”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu.

„Acest lucru ne pune întrebări asupra modului de gândire a acestei persoane care ar trebui să fie echilibrată, să aibă legea în mâna dreaptă, să nu răspundă la comenzi care vin din afară, pentru a raporta noi succese”, a adăugat președintele ALDE.

„S-ar putea ca o serie de acțiuni care au fost întreprinse și care au dus la trimiterea în judecată a unor oameni acuzați de corupție să fie corecte, dar ne punem întrebare și câte au fost incorecte, câți oameni au ajuns să fie deferinți justiției incorect pe baza unor rechizitorii făcute la comanda ei (Kovesi n.r.), așa cum rezultă din discuțiile pe care le avea cu ceilalți procurori”, precizează Călin Popescu Tăriceanu

Duminică seară au apărut noi înregistrări cu procurorul şef al DNA, Laura Coduţa Kovesi, iar potrivit acestora Kovesi le reproşează procurorilor că nu îşi fac treaba, că „de cinci săptămâni nimeni nu a învinuit pe nimeni în DNA”, iar cine s-a speriat sau nu are chef de muncă să plece. Ea face referire şi la dosarul privind Ordonanţa de Urgenţă 13.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri