C. T. Popescu: Condamnarea lui Dragnea repune justiția în statutul ei de independență. Mesajul pentru toți magistrații

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu ctp digi24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că decizia în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman, în care președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare, arată că judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție nu au ținut cont de presiunile politice. Este, tototdată, un mesaj pentru toți magistrații din țară: să judece cu curaj, în baza legii și a conștiinței, spune analistul politic.

Este un moment care va ramâne în istoria României, după un an și jumătate de atac neîncetat, brutal, al mașinii de război PSD-iste împotriva justiției din România. Este prima dată când această mașinărie PSD-istă se poticnește. Justiția a demonstrat că nu este supusa, servul și complicele puterii politice. Prin această hotărâre, justiția din România, în condiții extrem de dificile, își afirmă neatârnarea față de politic”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, decizia luată de judecătorii de la Înalta Curte „depășește cazul în speță.”

Repune justiția, de atâtea ori aflată sub asesiu în aceste luni, în statutul ei de independență. Dincolo de lege și conștiință, pe care au judecat, e vorba de curaj, curajul de a-și asuma această decizie în condițiile presiunilor imense asupra întregii societăți pentru a obține o altfel de decizie. De acum lucrurile se schimbă în atmosfera din această țară”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Mesajul e extrem de important pentru toți magistrații din România: judecați pe lege, pe conștiință, cu curaj, fără să țineți seama de amestecul politicului”, a adăugat jurnalistul.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare plus interzicerea unor drepturi pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive. Deciziile în acest dosar nu sunt definitive și pot fi contestate la completul de 5 judecători de la ICCJ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri