C.T. Popescu: Iohannis ar putea s-o refuze și a doua oară pe Adina Florea pentru șefia DNA

Data publicării:
20180927114605_OGN_9293-01adina florea inquam photos octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că președintele Klaus Iohannis ar putea refuza și a doua oară propunerea ministrului justiției pentru funcția de șef al DNA, procurorul Adina Florea, motivând că procedura de selecție în cazul acesteia a început pe vechea lege, care nu îl limitează pe șeful statului la un singur refuz.

Legea nu mă obligă, spune dl Toader, să fac altă propunere pentru DNA dacă prima e refuzată. Asta spune. Din nou, nu gasesc cuvinte, e cea mai sinistră afirmație a unui înalt magistrat, înalt prsonaj din justiție după 89. Ce este ilogic aici? Propui o persoană, o respinge CSM cu 6-0, tu nu ții seama, o trimiți la președinte, președintele ți-o respinge o singură dată, cum se spune acolo că are dreptul, motivat, după care tu o dai încă o dată CSM-ului care a respins cu 6-0 și după aceea încă o dată președintelui. Cum să faci așa ceva?”, a spus jurnalistul.

În primul rând, dacă președintele ar proceda cum face dl Toader care face o cârciocărie, cum ar spune Eminescu, adică un tertip murdar. Să spună: păi, o trimiți încă o dată pe dna Florea? Ea a intrat sub procedura de numire sub legea veche, ceea ce îmi permitea să resping de oricâte ori propunerea. Potrivit legii, ea e judecată în legea veche pentru că nu mi-ați trimis altă propunere. Dacă trimiteați altă propunere, atunci funcționa legea nouă. Se intra în procedura noii persoane. Dar dacă o trimiteți pe aia vehce, atunci merg tot pe legea veche care îmi permite ori de câte ori să refuz. Deci și de 2 ori. La revedere”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Bienînțeles că de aici urmează sesizarea CCR de către dna Dăncilă, de către T. Toader cu mâna dnei Dăncilă și tot tacâmul. Deci iată ce înseamnă. E teribil”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri