C. T. Popescu: Ministrul Justiţiei s-a purtat ca un „propagandău” de TV

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu captura digi
Foto: captura Digi24

Ministrul Justiţiei a făcut în această seară un proces la televizor, în care s-a autodesemnat avocat al puterii actuale, procuror al acuzării împotriva lui Kovesi şi judecător în acelaşi timp, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Nu credeam să mai am în România, după 27 de ani, această senzaţie pe care mi-a dat-o procesul lui Nicolae Ceauşescu de la Târgovişte.

Ministrul justiţiei a făcut în această seară, la tv, un proces. Dânsul s-a autodesemnat, s-a autonumit avocat al puterii actuale procuror al acuzării împotriva lui Kovesi, şi judecător în acelaşi timp, a cumulat toate acestea.

La Ceauşescu, apărătorul ţipa la el mai tare decât acuzatorul. Kovesi nu a beneficiat nici măcar de apărător din oficiu.

Tudorel Toader a rostit acest rechizitoriu, nicidecum un raport de evaluare managerială al persoanei Kovesi în funcţia de la DNA. Nu există niciun element pozitiv în tot ce a spus.

Nici n-a vrut să rostească cifre.

Toader şi-a asumat ce a vorbit în seara asta, acum o săptămână aveam tot partidul urlând, acum partidul a lăsat-o mult mai jos.

Toader s-a făcut de plâns cu ce a făcut.

Toţi au făcut un aps înapoi şi l-au lăsat pe Toader să-şi asume.

Am văzut un act de justiţie în România, un cetăţean, Kovesi, a fost acuzat, judecat şi condamnat de către o singură persoană, un act de justiţie făcut în faţa întregului popor.

El nu a chemat-o nici măcar la el la cabinet, să-şi facă apărările ca orice cetăţean care are dreptul să se apere, a venit şi a debitat toate chestiile astea.

Nu a fost un raport de evaluare, tot ce a făcut a fost revista presei, a adunat tot ce s-a văzut la tv şi a venit să spună că o revocă.

Avizul CSM se încarcă acum cu o putere pe care nu a avut-o niciodată, e un aviz consultativ, dar având încărcătura clară, politică, mediatică, ce va decide acum CSM, chiar şi consultativ, capătă foarte multă importanţă.

Evident că Iohannis o va menţine în funcţie pe Kovesi, şi de aici vedem ce va face PSD. Depinde ce se va întâmpla în aceste zile, de reacţia opiniei publice, de CSM, de cum ne comportăm noi toţi, ce va face apoi PSD când Iohannis o va menţine în funcţie pe procurorul şef Kovesi”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Intervenţia integrală în video ataşat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri