Carmen Dan, denunț la DIICOT

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan_gov
Foto: Gov.ro

Ministrul de Interne Carmen Dan a anunțat că a depus la DIICOT o plângere pentru denunț calomnios împotriva lui Romică Părpălea, omul care a depus recent la DNA un denunț împotriva președintelui PSD Liviu Dragnea. Printre cei denunțați este și Carmen Dan, pentru fapte comise, spune el, când aceasta era prefect de Teleorman.

Plângerea ministrului a fost depusă în baza articolului 207 din Codul Penal, conform căruia prin șantaj se urmărește obținerea unui interes nepatrimonial pentru denunțător, a precizat ministrul.

Ea a amintit de declarațiile lui Părpălea, că ar fi depus acest denunț din răzbunare, iar în opinia ministrului „ura e un interes nepatrimonial”.

„Este responsabilitatea mea să mă apăr împotriva oricărui abuz”, a spus Carmen Dan.

Ea a precizat că nu-l cunoaște pe Părpălea. „Acum ceva timp, acest personaj, pe treptele DNA-ului, a făcut public că a depus un denunţ împotriva mea. Precizând că aş fi exercitat în calitatea de prefect anumite acte care prespun trafic de influenţă şi presupus luare de mită. În activitatea mea profesională nu m-am intersectat cu acest personaj. În spatele lui sunt alte interese”, a spus Carmen Dan.

„Nu am intenţionat să îl fac pe acest domn erou naţional, el s-a cerut singur erou naţional. Este dreptul meu, ca cetăţean, să mă apăr. Este o declaraţie pe care a făcut-o la DNA, eu nu am fost citată acolo, iar fiecare cetăţean trebuie să îşi asume ceea ce face”, a mai spus ministrul.

Ea a adăugat că nu a vorbit cu Liviu Dragnea despre intenția ei de a depune plângere la DIICOT.

Părpălea este cel care l-a denunţat pe Liviu Dragnea şi în dosarul referendumului, în care liderul social-democrat a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri