Cazul Bombonica Prodana. Dragnea: Probabil la Guvern e altă practică

Data actualizării: Data publicării:
160401_bombonica_prodana_fosta_dragnea_00INQ_Octav_Ganea
Bombonica Prodana Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful PSD, Liviu Dragnea, susţine că e în relaţii bune cu premierul Sorin Grindeanu. O declaraţie venită după ce discuţiile privind introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu au reapărut. Fosta soţie a liderului PSD a depus o sesizare în acest sens la Curtea Constituţională, în dosarul în care e trimisă în judecată alături de Liviu Dragnea. Guvernul a transmis judecătorilor Curţii un punct de vedere prin care a cerut respingerea solicitării. Preşedintele social-democrat susţine că nu era obligatoriu acest punct de vedere, pentru că era vorba despre o contestaţie a unei persoane fizice, nu despre conflicte instituţionale. Totuşi, Liviu Dragnea spune că nu e supărat pe Sorin Grindeanu.

E o probă de mare specializare juridică și constituțională, noi de la Parlament nu dăm astfel de răspunsuri, Camera Deputaților nu răspunde la solicitări făcute pentru spețe ale unor persoane fizice aflate în procese, noi răspundem când sunt dispute constante între instituții, conflicte între instituții, contestații făcute de Avocatul Poporului. Probabil la Guvern e altă practică. Nici nu cred că premierul Grindeanu a știut despre ce e vorba”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat în ce relații se mai află cu premierul, liderul PSD a răspuns că „foarte bune”.

Guvernul a cerut Curţii Constituţionale, în conformitate cu punctul de vedere al Ministerului Justiţiei, să respingă ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Bombonica Prodana, fosta soţie a liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul în care cei doi sunt judecaţi pentru abuz în serviciu, respectiv instigare la abuz în serviciu.

Conform procedurii, Ministerul Justiţiei trimite un punct de vedere, pe care ulterior îl preia Guvernul, astfel că potrivit acestuia la excepţia de neconstituţionalitate ridicată la Curtea Constituţională de Bombonica Prodana în dosarul în care este judecată alături de Liviu Dragnea, Executivul susţine că se impune respingerea excepţiei, ca inadmisibilă.

Executivul a invocat în punctul său de vedere jurisprudenţa Curţii Constituţionale.

Acest demers a dat naștere unor speculații în presă că ar fi apărut o ruptură între Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri