Ce spun studenții lui Toader despre raportul prezentat joi

Data actualizării: Data publicării:
180222_DECLARATII_TUDOREL_TOADER_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Raportul prezentat de ministrul Justiţiei Tudorel Toader a provocat reactii şi în rândul studenţilor Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Unii critică dur decizia lui Toader Tudorel, care le este şi profesor, alţii cred că a fost un raport bine argumentat.

Silvian Man, reprezentantul studenţilor la Drept în Senat, UAIC Iaşi: O grămadă de aberaţii juridice. Ni s-a dat impresia, pentru moment, că domnul Toader nici nu a fost judecător la Curtea Constituţională vreodată. Avem oameni trimişi în judecată şi, practic, domnul Toader le-a luat apărarea prin poziţia de aseară şi pe partea cealaltă a susţinut că o mare parte din activitatea DNA în ceea ce priveşte arestările ar fi ilegală. Ori arestările nu le face propriu-zis procurorul. I-a ştirbit absolut toată calitatea profesională pe care o avea înainte, acest lucru l-a făcut aproape o persoană non grata în rândul studenţilor în ceea ce priveşte de a avea un model de profesor.

Mihai Scurtu, student la Facultatea de Drept UAIC Iaşi: În primul rând, este o decizie a unui om pus în funcţie politic şi eu, ca cetăţean al acestei ţări, am datoria să îl respect pentru că a ajuns, totuşi, printr-un vot, politc, deci asumat.

Sorin Scoruş, preşedinte al Consiliului Studenţesc la Drept: Acum, revocarea procurorului-şef ar da drum liber inculpaţilor sau suspecţilor în actualele dosare. Ştim foarte bine, domnul Călin Popescu Tăriceanu, cât şi domnul Dragnea, în calitate de suspect şi inculpat ar putea activa un om din interior care să ajungă la Direcţia Naţională Anticorupţie în funcţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri