Ce spune Lazăr despre afirmaţiile lui Manda privind punerea sub acuzare a conducerii Jandarmeriei

Data publicării:
augustin lazar

Procurorul general Augustin Lazăr a spus, miercuri dimineaţă, întrebat despre afirmaţiile senatorului PSD Claudiu Manda care spunea că are informaţii că cei din conducerea Jandarmeriei vor fi puşi sub acuzare în cursul acestei zile, că „declaraţile politicienilor sunt întotdeauna libere şi e vizibil că sunt exagerate”.

Procurorul general a făcut aceste declaraţii miercuri dimineaţă, la sosirea la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), unde de la ora 9.00 are loc şedinţa plenului.

Întrebat despre polemicile dintre el şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, Lazăr a spus că el nu polemizează cu nimeni: „Eu nu polemizez cu nimeni, prezenţa mea aici e la CSM”.

De asemenea, întrebat despre afirmaţiile lui Claudiu Manda, procurorul general a spus că declaraţile politicienilor sunt întotdeauna libere şi este vizibil că sunt exagerate: „Declaraţiile politicienilor sunt libere întotdeauna şi e vizibil că sunt exagerate, nu am nicio intenţie să comentez asemenea declaraţii”.

Întrebat de unde ar avea Manda asemenea informaţii, Lazăr a spus: „Întrebaţi-l pe domnia sa”.

Preşedintele Comisiei de control al SRI, social-democratul Claudiu Manda, a declarat, marţi, la Antena 3, citând informaţii primite pe surse, că miercuri cei din conducerea Jandarmeriei vor fi puşi sub acuzare sau vor fi făcuţi suspecţi în legătură cu evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei.

„Am primit acum un mesaj, pe surse, care spune că, mâine (n.r. - miercuri), cei din conducerea Jandarmeriei vor fi puşi sub acuzare sau vor fi făcuţi suspecţi. Înţeleg că Lazăr ar fi ţipat la cei de la secţia Parchetelor militare ca mâine să se producă chestiunea asta”, a spus Claudiu Manda.

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, care a cooordonat intervenţia brigăzii în 10 august, a fost audiat săptămâna trecută la Parchetul Militar, declarând că nu se aşteaptă să fie pus sub acuzare.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a spus, la audierea din Comisia pentru drepturile omului din Parlament, că ancheta internă declanşată la nivelul Jandarmeriei după protestul din 10 august din Piaţa Victoriei a fost suspendată imediat după declanşarea cercetărilor de către Parchetul General. Întrebată în ce măsură consideră că intervenţia jandarmilor a respectat drepturile omului, ministrul de Interne a spus că nu se poate pronunţa atât timp cât la Parchet există un dosar în acest caz.

Numărul plângerilor înregistrate în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei a ajuns la 763, anunţa joi Parchetul General.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti au deschis un dosar penal şi fac cercetări după ce un număr de 169 de jandarmi dintre cei care au participat la protestul din 10 august au reclamat că au fost agresaţi fizic şi moral. Activităţile de cercetare au fost delegate către organele de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri