Ce vor păți jandarmii care au lovit protestatari pașnici. Poziție oficială

Data publicării:
20180810_protest bucuresti 10 august_INQUAM_Photos_George_Calin_3
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Jandarmii care au lovit protestari pașnici vor fi identificați cu ușurință și, apoi, de anchetarea lor se vor ocupa procurorii Parchetului Militar a declarat, la Digi24, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Întrebat ce vor păți jandarmii care au lovit manifestanți care aveau mâinile ridicate deasupra capului, fără a da semne că vor să intre în conflict cu forțele de ordine, Georgian Enache a spus: „Ei (jandarmii violenți, n.r.) sunt foarte ușor de identificat, nu va fi asta o problemă. Există o anchetă pe rolul Parchetului Militar București. Mai mult decât ancheta Parchetului Militar...nicio anchetă nu poate veni peste, să substituie această anchetă, care trebuie făcută de o autoritate imparțială”

Astfel de situații apar în momentul în care există o intervenție pentru restabilirea ordinii publice. Din punct de vedere legal, după ce colegii mei au ordin să evacueze o piață, un spațiu public, în mod normal, nu trebuie ca oamenii să rămână în spatele dispozitivului de jandarmi, al cordonuluui format din rațiuni de siguranță”, a adăugat Georgian Enache.

Ionel Corbu, prim procuror la Parchetul Militar, a făcut luni dimineață primele declarații cu privire la ancheta pornită după violențele de la mitingul diasporei din 10 august.

Procurorul Ionel Corbu a precizat că încă se primesc plângeri ale persoanelor vătămate, direcționate de la Secția 1 de Poliție.

Inițial s-a început urmărirea penală pentru infracțiunea de purtare abuzivă, abuz în serviciu și urmează a fi extinsă și pentru neglijență în serviciu, dat fiind faptul contextul în care cei 2 militari jandarmi au fost lăsați neizolați de către colegi”, a declarat Ionel Corbu, prim procuror la Parchetul Militar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri