Consilier al ministrului de interne, fost coleg al poliţistului suspectat de pedofilie

Data publicării:
valentin riciu

Sindicaliştii din Poliţie susţin că ministrul de interne abordează politic întregul scandal. Şi atrag atenţia că unul dintre cei care l-ar fi putut identifica pe agentul acuzat de pedofilie este consilier al lui Carmen Dan.

Ministrul nu a răspuns atunci când jurnaliştii Digi24 au întrebat dacă a primit vreo informaţie de la acesta.

Reporter: Doamna ministru, vorbiţi despre curaj. Aveţi curajul să vă asumaţi şi dumneavoastră o parte din responsabilitate?

Carmen Dan a părăsit, marţi, conferinţa de presă anunțată, fără a spune un cuvânt în plus față de declarația de presă pe care a făcut-o și fără a răspunde întrebărilor jurnaliștilor.

În conferinţă, ministrul îi acuzase pe cei a căror demisie o cere că i-au dat informaţii cu mare întârziere. Oficialul s-a arătat supărat şi de faptul că poliţistul acuzat de pedofilie a fost prins după foarte mulţi ani în care ar fi comis infracţiuni, în unele cazuri chiar îmbrăcat în uniformă. Şi asta în condiţiile în care colegii îl porecliseră „Violatorul”.

„Mă declar total nemulțumită de explicațiile primite și am senzația că ne confruntăm cu aceeași abordare superficială și lipsită de asumare publică din partea celor cun funcții de conducere în Poliție. N-am văzut nimic în aceste zile, pe nimeni dintre cei care ocupă funcții de șefi, să iasă public și să dea explicații opiniei publice. Probabil apreciază că totul e normal și firesc, iar șefii lor vor crede asta”, a declarat ministrul Carmen Dan. Ea s-a plâns că nu a primit informațiile cerute în timp util și a trebuit să-și facă singură documentarea, de aceea a întârziat să iasă public, la rândul ei, ca să facă declarații despre caz.

Unul dintre cei care ar putea fi vizaţi de criticile ministrului se numără printre oamenii de încredere ai lui Carmen Dan. El i-ar fi putut furniza prompt informațiile de care avea nevoie. Şef al agentului Poliţiei Rutiere a fost nimeni altul decât Valentin Riciu, care în momentul de faţă este consilier al ministrului afacerilor interne Carmen Dan.

„Cred că de foarte multe ori, într-o zi de lucru, se vedea cu acest învinuit în momentul de faţă pentru aceste infracţiuni. Sigur că acolo există o problemă, dar doamna Carmen Dan nu vrea să privească lucrurile în profunzime, vrea să privească doar politic”, acuză Dumitru Coarnă, lider sindical.

Valentin Riciu a fost agent-şef şi lider sindical în Brigada Rutieră Bucureşti. Într-o postare pe Facebook, acesta spune însă că poziţia sa nu l-a adus faţă în faţă cu poliţistul acuzat de pedofilie. „Este evident că polițistul-pedofil nu avea probleme și conflicte de muncă și nu avea de ce să solicite discuții sindicale”, spune acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri