Copii şi tineri ţinuţi în lanţuri. Consilier local: Băiatul găsit nu avea minte şi pleca. L-a pus momentan aşa ca să nu plece 

Data publicării:
13645103 10210352221227626 8099284082462965274 n

Mihaela Porime, purtător de cuvânt DIICOT: „În unele cazuri, victimele erau răpite din gări, autogări, chiar şi din propriile locuinţe, apoi erau transportate de către membrii grupării la domiciliile lor, unde erau forţate prin constrângere să îndeplinească anumite munci gospodăreşti: să calce, să măture, să aibă grijă de animale, să transporte material lemnos, să cerşească”.

Citiţi şi:

VIDEO. Imagini de la descinderea DIICOT la rețeaua de traficanți din Argeș. Tinerii erau răpiți, ținuți în cuști și bătuți

În spatele ororilor care trimit România în Evul Mediu se află mai multe clanuri din Berevoeşti. Trăiau din agricultură şi tăiatul ilegal de lemne. Nu munceau ei însă. Racolau şi răpeau tineri pe care-i transformau în sclavi.

Mihaela Porime, purtător de cuvânt DIICOT: „De cele mai multe ori, nu li se dădea de mâncare, nu primeau mâncare, iar dacă primeau, li se ofereau resturi de mâncare, victimele erau ţinute în lanţuri şi în chingi, pentru a nu putea fugi. De asemenea, erau udate alternativ cu apă caldă şi rece, erau puse să se bată pentru amuzamentul suspecţilor”.

Ororile s-au ţinut lanţ opt ani. Abia în februarie acest an omenii legii au intrat pe fir. Pentru intervenţia în forţă au fost aduşi sute de jandarmi şi poliţişti. Jurnaliştii au fost escortaţi de mascaţi. Şi asta pentru că Berevoeşti a fost până acum stat în stat.

Oamenii legi au scos astăzi din cuştile de la fermă trei copii şi 2 tineri. 90 de torţionari şi complicii lor au fost duşi la audieri. Anchetatorii susţin că tinerii erau folosiţi ziua pentru muncile câmpului sau pentru defrişări ilegale, iar seara pentru distracţia stăpânilor. Erau legaţi cu mâinile şi de picioarele la spate şi obligaţi să mănânce din boluri foarte mici. Altă dată erau puşi să se bată între ei. În acest timp clanurile se îmbogăţeau

Mihaela Porime, purtător de cuvânt DIICOT: „La percheziţii s-au găsit în toate locaţiile suma totală de 228.000 de lei, în conturi 600.000 de lei, de asemenea trei autoutilitare care erau folosite la transportul lemnului. Mai multe certificate de naştere şi cărţi de identitate care provin de la alte victime”.

Câţiva tineri au reuşit să plece după 2-3 ani de chin. Nu au depus niciodată plângere la poliţie de frică. Un tânăr le-a povestit anchetatorilor că a ajuns la Berevoeşti după ce i s-a promis un loc de muncă plătit cu 1000 de lei pe lună. Urma să fie şofer pe unul dintre camioanele folosite pentru transportul lemnului furat. A doua zi a fost sechetrat, bătutut şi forţat să muncească gratis. Reprezentanţii comunităţii locale iau chiar şi acum apărerea clanului.

Eugen Miu, consilier local: „Că s-a întâmplat la băiatul acela care spune că l-au găsit. Asta era un om care nu avea minte şi pleca, pleca. L-a pus momentan ca să nu plece. Aşa consider eu”.

Primarul din localitate, fost agent de poliţie la ordine publică, susţine că a aflat anul trecut ce se întâmpla în comunitate şi a sesizat oamenii legii

Florin Bogdan, primarul comunei Berevoeşti: „La nivelul anului 2015 eu am anunţat secţia de poliţie nr 14 că există suspiciuni cu privire la faptul că în satul Gamacesti ar exista minori care sunt puşi să muncească la nişte munci care nu sunt specifice vârstei”.

Vinovaţii ar putea rămâne după gratii 20 de ani. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri