Cum răspund șefii Jandarmeriei acuzațiilor că au fost să-l apere pe Liviu Dragnea la DNA

Data actualizării: Data publicării:
171113_DRAGNEA_DNA_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Şefii Jandarmeriei răspund acuzaţiilor potrivit cărora forţele de ordine au fost trimise să îl apere pe Liviu Dragnea la DNA, săptămâna trecută. Nici vorbă de aşa ceva, spun şefii militarilor. Dispozitivele de ordine au fost trimise să apere instituţia şi nu omul, spune inspectorul şef al Jandarmeriei Române, iar regula a fost aplicată ori de câte ori un demnitar a fost chemat în birourile procurorilor. Imaginile şi mărturiile subordonaţilor îl contrazic, însă.

Zeci de jandarmi l-au apărat pe şeful Camerei Deputaţilor la intrarea şi ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Un cordon al militarilor i-a deschis calea lui Liviu Dragnea care a trecut pe lângă jurnaliştii împinşi de forţele de ordine. Explicaţiile au venit de la şeful jandarmeriei.

Nu cred că avem de-a face cu protecţia unei anumite persoane. Noi protejam instituțiile statului”, spune Sebastian Cucoş

Vorbele şefului de la jandarmi erau contrazise însă de subordonaţii lui din faţa DNA.

Care e misiunea dumneavoastră aici?

Asigurăm măsurile de ordine. E un demnitar.

La ordinul cui ați venit?

Comandanţilor noștri.

Sunt imagini care i-ar face invidioşi pe toţi demnitarii de seamă care au trecut prin birourile procurorilor.

Nu o dată foști preşedinţi au fost chemaţi să dea explicaţii în birourile procurorilor la Parchetul General în diferite dosare. Atât Ion Iliescu cât şi Traian Băsescu au venit în birourile procurilor pentru a da explicaţii”, relatează Laurentiu Radulescu, reporter Digi24.

Parchetul general, anul 2015. Traian Băsescu era aşteptat în faţa procurorilor după ce fusese reclamat de Gabriela Firea. Niciun jandarm nu a fost chemat să ţină scut fostului preşedinte care a intrat şi a ieşit din Parchet printre oameni.

În cazul acesta, fostul preşedinte a fost apărat de doi ofiţeri ai serviciului de pază şi protecţie, chiar dacă peste drum erau zeci de oameni care protestau la adresa lui Traian Băsescu, situaţie similară cu cea a lui Liviu Dragnea.

Nici la audierea fostului preşedinte Ion Iliescu nu au fost prezenţi jandarmii. Printre nămeţi, şi înconjurat de camere de filmat, fostul şef de stat şi-a făcut loc spre biroul procurorilor fără a fi înconjurat de forţe de ordine.

Fostul premier Victor Ponta a venit la Direcţia Naţională Anticorupţie în cârje. Şi-a făcut cu greu loc printre aproape 50 de reporteri şi cameramani, fără sprijinul jandarmilor.

Sunt doar câteva dintre momentele în care jandarmii nu au protejat... instituţiile, aşa cum spun acum, atunci când primii oameni din stat au fost chemaţi de procurori. Şefii forţelor de ordine spun că nimeni nu a ordonat protecţia vreunui membru de partid anchetat în diferite dosare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri