Dan și Camelia Voiculescu, doi ani de închisoare. Sorin Alexandrescu, 3 ani și 6 luni de închisoare

Data publicării:
avocatul poporului ciocanel facebook-2

Directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a primit cea mai mare pedeapsă din acest dosar - 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Judecătorii l-au găsit vinovat de şantaj în formă continuată. El este cel care l-ar fi ameninţat direct pe administratorul RCS&RDS că va difuza informaţii compromiţătoare dacă nu semnează un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor Antena Group.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au ajuns la concluzia că, în spatele acestui şantaj, au fost Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia. Fondatorul trustului Intact a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru complicitate la şantaj în formă continuată. Pentru că Dan Voiculescu execută deja o condamnare definitivă, pedeapsa de acum a fost contopită cu cea primită în procesul privatizării ICA, care e de zece ani. În final, o va executa pe cea mai mare.

Fiica sa, Camelia, a fost condamnată tot la doi ani de închisoare pentru şantaj în formă continuată, dar pedeapsa ei este cu suspendare.

Şi fostul şef al ANAF, Şerban Pop, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru că a divulgat informaţii carre nu sunt destinate publicităţii. E vorba de informaţii ce au stat la baza şantajului.

Instanţa a mai decis că şi AntenaGroup este parte a şantajului şi a amendat compania cu 350.000 de lei. Instanţa a achitat un alt inculpat în acest proces, împuternicitul Intact Publishing, Dan Matiescu, precum şi societatea Intact Publishing. De asemenea, şi postul de televiziune Antena 3 a fost achitat.

Scurta istorie a dosarului

Probele procurorilor Anticorupţie în acest caz arată că, în primăvara anului 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat acte de constrângere asupra administratorului firmei RCS&RDS.

Clipul difuzat de televiziunile trustului Intact e doar una dintre probele pe baza cărora procurorii DNA au obţinut condamnarea în primă instanţă a lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu - toţi membri ai conducerii trustului Intact, dar şi a lui Şerban Pop, fostul şef ANAF. Procurorii cerusera ca şi televiziunile şi publicaţiile coordonate de familia Voiculescu să fie trase la răspundere. Antena3 a fost achitată, decizie pe care DNA anuntă ca o va contesta.

Instanţa a mai decis şi că AntenaGroup este parte a şantajului şi a amendat compania cu 350.000 de lei.

„Postul TV Antena 3 a difuzat, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe posturile de televiziune SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată”, arătau procurorii anticorupţie.

Avocaţii familiei Voiculescu şi a lui Sorin Alexandrescu le-au cerut judecătorilor ca toate acuzaţiile DNA să fie respinse şi clienţii lor să fie declaraţi nevinovaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri