News Alert Daniel Chițoiu, pus oficial sub învinuire în dosarul accidentului în care au murit 2 persoane

Data actualizării: Data publicării:
daniel-chitoiu-audiat-accident-inquam-ganea (3)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Daniel Chițoiu a ajuns joi, pentru prima dată, în fața anchetatorilor, la două săptămâni după ce a fost implicat în accidentul rutier din a doua zi de Crăciun, în urma căruia doi oameni au murit. Fostul ministru ALDE a refuzat să facă declarații în fața procurorilor, care l-au pus oficial sub acuzare. El a spus ulterior că nu vorbea la telefon în momentul impactului.

Actualizare 11:05. Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului în urma căruia două persoane au murit.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, procurorul Arsene Cătălin, a declarat pentru Mediafax că în dosar s-a început urmărirea penală in personam.

„A refuzat să dea declarație, de altfel avea acest drept. A fost pus sub învinuire în dosarul de ucidere din culpă”, a spus procurorul.


Ce a declarat Daniel Chițoiu după ce a aflat că a fost pus sub învinuire

Actualizare 10:20. Daniel Chițoiu a plecat de la audieri, fără să facă prea multe declarații, oferind însă câteva răspunsuri telegrafice la întrebările jurnaliștilor.

Particip la toate procedurile procesului de cercetare penală. Astăzi am participat la una”, a declarat Chițoiu.

Întrebat dacă vorbea la telefon în momentul impactului, el a răspuns că „Nu”.

Nu declar nimic acum”, a spus fostul ministru despre declarația martorului principal, șoferul care se afla chiar în spatele lui și care a declarat că l-a văzut pe demnitar intrând pe contrasens.

Fostul ministru a mai spus că nu a vorbit cu familia victimelor.

Întrebat cum de se afla în picioare imediat după accident, iar apoi a fost dus la spital pe targă, Daniel Chițoiu a spus: „Mi-am revenit în momentul acela”.

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea


Actualizare: Daniel Chițoiu a ajuns cu puțin timp înainte de ora 10:00 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru a fi audiat. Fostul ministru ALDE a spus că nu vrea să dacă declarații acum.


Tragedia s-a întâmplat de Crăciun, pe 26 decembrie anul trecut, însă fostul ministru de Finanțe nu a fost audiat până acum, pentru că a fost internat pentru câteva coaste rupte.

Există suspiciunea că Daniel Chițoiu vorbea la telefon în momentul impactului, când mașina pe care o conducea a intrat pe contrasens și a lovit un autoturism în care erau trei oameni.

Procurorii au deschis un dosar penal de ucidere și vătămare corporală din culpă. Daniel Chițoiu a fost citat pentru audieri de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Daniel Chiţoiu a fost externat în urmă cu o săptămână din Spitalul Floreasca, el ieşind din unitatea medicală fără a fi văzut de jurnaliştii aflaţi în faţa spitalului.

Accidentul a avut loc în 26 decembrie 2019 în localitatea Zamfireşti din Argeş. O femeie de 73 de ani şi un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar o altă persoană din acest autoturism a fost rănită.

Redactor site: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri