De ce nu au fost arestați preventiv frații suspectați de crime în serie

Data actualizării: Data publicării:
crima paznici

Magistraţii au explicat de ce au impus control judiciar, în loc de arestare preventivă, în cazul celor doi fraţi suspectaţi de crime în serie. Judecătorii spun că nu există probe directe care să demonstreze că cei doi bărbaţi au ucis trei paznici, în incinta unei fabrici de materiale de construcţii. Anchetatorii fac noi percheziţii la faţa locului.

Potrivit unor surse judiciare, este verificată ”toată fabrica”, atât gheretele celor doi paznici, cât şi ale altor angajaţi.

Anchetatorii încearcă să găseacă noi date care să poată fi folosite în anchetă.

Suspecţi de uciderea celor doi paznici sunt alţi doi angajaţi ai aceleiaşi firme. Aceştia au fost iniţial reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior fiind plasaţi sub control judiciar.

Între timp, judecătorii au motivat respingerea cererii procurorilor de ai aresta pentru 30 de zile pe

"Nu există probe directe, obiective, care să sprijine o identificare obiectivă şi precisă a făptaşului sau făptaşilor. Judecătorul constată că, de fapt, întregul raţionament al organelor de urmărire penală este un raţionament de tipul „cei doi inculpaţi sunt suspectaţi doar pentru că nu sunt probe pentru a fi suspectate alte persoane," se arată în motivare.

Anchetatorii îi bănuiesc pe cei doi fraţi, de 29 şi 35 de ani, că ar fi comis o crimă şi în Germania.

Parchetul nu a formulat în mod concret nici o acuzaţie cu privire la această faptă, ea fiind mai degrabă prezentată cu titlu de vagă bănuială. Este adevărat că s-a solicitat o lămurire asupra acestui aspect din partea autorităţilor germane, dar la momentul soluţionării cauzei acest răspuns nu era încă primit la dosar”, potrivit motivării.

Cei doi, care sunt fraţi, originari din Vaslui, sunt acuzaţi de uciderea paznicilor, procurorii începând urmărirea penală a acestora pentru omor şi omor calificat. De asemenea, procurorii spun că cei doi bărbaţi sunt acuzaţi de uciderea unui al treilea paznic de la aceeaşi fabrică, în august 2017.

"În noaptea de 13-14.08.2017, în timp ce se aflau în incinta unei fabrici situate pe bulevardul Timişoara din sectorul 6, într-o hală dezafectată, cei doi inculpaţi ar fi exercitat acte de violenţă asupra victimei I.A., agent de pază care îşi desfăşura activitatea la obiectivul menţionat, provocându-i leziuni traumatice cranio-cerebrale - fracturi craniene care au cauzat decesul acesteia", afirmă anchetatorii.

În noaptea de 15 spre 16 iulie, în incinta aceleiaşi fabrici, la primul nivel al unei hale dezafectate, cei doi inculpaţi ar fi exercitat acte de violenţă asupra victimelor M.M. şi C.M., agenţi de pază, care au provocat căderea acestora la nivelul inferior şi lovirea de plan dur, leziunile suferite (traumatism toracic cu multiple fracturi costale, ruptură de splină, traumatism abdominal, ruptură de parenchim renal, respectiv multiple fracturi costale, hemoperitoneu, fractură de bazin) ducând la decesul victimelor, mai spun procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

În ceea ce priveşte fapta din anul 2017, anchetatorii precizează că trupul neînsuflaţit al victimei a fost descoperit la circa o lună de la data semnalării dispariţiei acesteia, iar din cauza stării avansate de putrefacţie nu s-a putut stabili cu certitudine cauza decesului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri