De ce s-a clasat dosarul transplantului lui Arșinel

Data actualizării: Data publicării:
note-arsinel

Plângerea penală privind transplantul de rinichi de care a beneficiat, cu 4 ani în urmă, actorul Alexandru Arşinel a fost clasată deoarece anchetatorii au stabilit că asociaţia care a depus-o nu a fost direct afectată de faptele penale reclamate. Intervenţia a avut loc la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, condus atunci de medicul Mihai Lucan.

În 2015, procurorii au declarat inadmisibilă plângerea înaintată de deputatul Emanuel Ungureanu, în calitate de reprezentant al unei asociații a pacienților cu probleme renale dependenți de dializă.

Plângerea a fost înaintată în data de 27 septembrie 2013 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca. Prin acest demers juridic, reprezentanții asociației au încercat să dovedească că au avut loc infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor pacienților. Aceștia au susținut că nu există transparență în efectuarea transplantelor renale la Cluj, iar acest lucru ar duce până la afectarea dreptului la viață a pacienților care se află pe listele de așteptare.

În extrasele sentinței și într-un răspuns oferit pentru clujust.ro se arată că acest dosar a fost clasat pentru că asociația nu ar fi fost direct afectată, nu ar fi existat un mandat direct din partea bolnavilor cronici și că organele judiciare nu trebuie să dovedească faptul că sistemul de sănătate din România are probleme, ci că se ocupă doar de investigarea problemelor penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri