De ce și-a schimbat Liviu Dragnea declarațiile în privința amnistiei și grațierii?

Data publicării:
justitie_02_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nu doar cu remanierea în minte s-a terminat Comitetul Executiv al PSD de vineri. Liderul social-democraților a vorbit și despre controversatele măsuri ce vizează aministia și grațierea. El a dat asigurări că nu-l mai interesează subiectul. Asta, deși a susținut în ultima perioadă că o lege privind amnistia și grațierea este o prioritate pentru PSD. Ce să se fi schimbat între timp?

Liviu Dragnea a susţinut după ședința Comitetului Executiv care a avut loc în urmă cu două zile că nu se poate discuta acum despre amnistie și grațiere pentru că Guvernul are alte priorități. De asemenea, liderul PSD a declarat că ar fi o minciună informația potrivit căreia ar fi forțat Guvernul să dea această OUG.

Citiți și:  Dragnea: Pe mine nu mă mai interesează OUG cu amnistia şi graţierea. Vor să o dea la Guvern, să o dea când vor

Cu toate acestea, ne aducem aminte că, în urmă cu două săptămâni, președintele social-democraților afirma că pentru el și pentru partid amnistia nu este o iluzie juridică, iar premierului și ministrului justiției li s-a cerut să găsească soluții pentru ca efectele protocoalelor să fie șterse.

Diferența dintre aceste două declarații vine în contextul în care conflictul din interiorul partidului s-a accentuat în ultimle două săptămâni. Mai mulți nemulțumiți au cerut ca legea amnistiei și grațierii să fie adoptată prin procedură parlamentară și nu de către Guvern.

De asemenea, potrivit informațiilor Digi24, la întâlnirile de la sediul central organizate pentru pregătirea referendumului, atât premierul, cât și ministrul justiției i-au spus lui Liviu Dragnea că nu vor adopta luna aceasta Odonanța privind amnistia și grațierea pentru că nu consideră că este oportună în acest moment.

Citiți și:  Ce cred semnatarii scrisorii anti-Dragnea despre amnistie și grațiere

Între timp, fostul judecător CCR Toni Greblă ar putea deveni secretar general al Guvernului, el fiind propus pentru această funcţie în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de către preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

 „În momentul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat în CExN că Toni Greblă a acceptat funcţia, pur şi simplu s-a aplaudat din suflet. A fost o decizie unanimă de acceptare şi în acelaşi timp o încântare pentru toţi membrii Comitetului Executiv”, declara Codrin Ştefănescu la finalul ședinței CEx de vineri.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, forțează schimbarea șefei Secretariatului General al Guvernului, Andreea Lambru (susținută de ALDE), și a mecanismului de avizare al actelor normative pentru a putea promova o eventuală OUG pe amnistie și grațiere fără să mai aștepte aprobarea ministerelor, declarau, la începutul acestei luni, pentru G4Media.ro, surse guvernamentale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri