Decizie amânată în cazul cererii de arestare a lui Sebastian Ghiță

Data actualizării: Data publicării:
CONDUCERE SRI - AUDIERI - PARLAMENT
Deputatul PSD Sebastian Ghita participa la audierile reprezentantilor SRI, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, marti, 24 iunie 2014. Conducerea SRI este audiată de căre Comisia parlamentară de control al activitatii SRI, care doreste să afle în ce măsură presedintele Traian Băsescu a fost informat de serviciu în legătură cu implicarea fratelui său în scandalul de trafic de influenta cu membrii. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Decizia instanței privind cererea de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță a fost amânată pentru data de 8 iunie. Este vorba de cel de-al patrulea mandat de arestare cerut de procurori pe numele fostului deputat, de această dată în dosarul fostului cumnat al lui Victor Ponta, Iulian Herţanu. 

Sebastian Ghiţă este arestat acum în Serbia, de unde ar trebui extrădat. După ce a fugit patru luni de oamenii legii din România, fostul deputatul a fost dat de gol de fratele său cu care s-a întâlnit în Serbia. A fost oprit de poliţiştii sârbi pe stradă şi legitimat. Avea acte false de Slovenia, vorbea în engleză şi avea înfăţişarea schimbată. Fostul parlamentar a ajuns după gratii, iar autorităţile române cer extrădarea lui. Omul de afaceri este cercetat şi judecat în ţară pentru corupţie în cinci dosare. 

Citiți și: Cele cinci dosare ale lui Sebastian Ghiţă

În dosarul în care procurorii au cerut emiterea unui mandat de arestare, acesta este acuzat că ar fi pus presiune pe reprezentanţii unei companii să accepte să colaboreze cu firma cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu.

Fostul deputat are pe numele său două mandate de arestare. Ultimul, emis pe trei aprilie, pentru că ar fi cerut mită unor oameni de afaceri pentru a le facilita contracte cu statul O parte din banii primiţi ar fi fost folosiţi, spun procurorii, în campania electorală a lui Victor Ponta la prezidenţialele din 2014.

Sebastian Ghiţă a rămas fără imunitate după ce mandatul său de deputat a încetat în decembrie, după alegerile parlamentare.

Ghiţă a fost deputat între 2012 şi 2016. În acest an, el a candidat pentru un nou mandat de parlamentar din partea PRU, însă acest partid nu a trecut pragul electoral, astfel că nu a intrat în Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri