Despăgubiri de 4.300 de euro pentru un gălăţean muşcat de câine

Data publicării:
caine_crop

Un bărbat din Galaţi care a fost mușcat de un câine comunitar într-o staţie de autobuz va fi despăgubit de primărie. Judecătorii au decis să-i acorde 4.300 de euro, după ce omul a rămas cu o infirmitate. Decizia instanţei nu este definitivă, iar avocaţii victimei solicită despăgubiri mult mai mari, de 75.000 de euro.

Incidentul s-a produs în urmă cu doi ani, într-o staţie de autobuz, iar gălăţeanul muşcat de câine a avut nevoie de 65 de zile de îngrijiri medicale și de mai multe intervenții chirurgicale. Victima este sudor şi, după ce a fost muşcat de câine, nu a mai putut să-şi exercite profesia.

Carmen Bordei, avocatul victimei: „În luna septembrie anul 2016, se ducea la serviciu, la ora 6 dimineaţa, într-o staţie de autobuz, în oraşul Galaţi. Un câine, care era acolo în staţie, a sărit şi l-a muşcat de deget. A suferit multiple operaţii estetice, o cvasiamputaţie şi o imobilitate permanentă.”

Gălăţeanul muşcat de câine a dat în judecată primăria, iar magistratii au decis că municipalitatea trebuie să plătească despăgubiri de 4.300 de euro. La această sumă se adaugă şi cheltuieli de judecată de 1.600 de lei.

Carmen Bordei, avocatul victimei: „Este o primă victorie, nu una importantă, dar este o victorie. Am solicitat 75.000 de euro, atâta a apreciat el că se impune. E o sumă mică, vă daţi seamă, dacă nu va putea să-şi folosească mâna la capacitatea totală pe perioada întregii vieţi.”

Pe străzile oraşului sunt 16.000 de câini fără stăpân. Anul trecut, peste 700 de gălăţeni au fost muşcaţi şi au ajuns la spital cu plăgi.

Localnic: „Trebuie ţinuţi la adăpostul câinilor, nu pe stradă.”

Localnic: „Ar trebui strânşi şi eventual să li se asigure nişte adăposturi. Sunt sterilizări gratuite, ar trebui să-i ducă.”

Decizia este o premieră pentru instanțele gălățene şi merge pe drumul deschis de judecătorii ieșeni. În 2016, o instanță din Iași a decis să acorde despăgubiri de 10.000 de euro unei familii din Galați, după ce copilul fusese mușcat de un câine comunitar. Primăria Galaţi a refuzat să ofere un punct de vedere cu privire la acest subiect subiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri